Digitaal mededelingenbord langs de weg waarschuwt bij gladheid.
Digitaal mededelingenbord langs de weg waarschuwt bij gladheid. PR

Provincie waarschuwt met informatieborden voor gladheid

13 januari 2021 om 15:08 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De provincie Noord-Holland zet sinds vrijdag 8 januari informatieborden langs de weg om weggebruikers te attenderen op gladheid of kans op gladheid. De provincie strooit preventief, dus voordat het glad wordt. Op de borden langs de weg, de zogenaamde Dynamische Reizigers Informatie Panelen, verschijnt dan de tekst ‘let op kans op gladheid’. Bij (acute) ijzel of bijvoorbeeld sneeuwval staat de tekst ‘let op gladheid matig uw snelheid’ op de borden.

STROOIEN Het strooiseizoen begint 1 november en eindigt 31 maart. De strooi-acties van de provincie zijn rechtstreeks te volgen op www.strooit.nu. Via deze site kun je zien waar een strooiwagen rijdt of op welke provinciale wegen al gestrooid is. Ook via Twitter deelt de provincie automatisch informatie wanneer het glad is buiten.
Wanneer strooien? De provinciale wegen worden bewaakt met behulp van een gladheidsmeldsysteem. De temperatuur van het wegdek en de aanwezigheid van neerslag (veel vocht) bepalen of er wel of niet gestrooid moet worden. Kijk voor meer bijzonderheden over gladheidsbestrijding door de provincie bij Strooien bij gladheid.
VEILIG REIZEN De provincie Noord-Holland werkt aan slim, schoon en veilig reizen in Noord-Holland. Dat doet de provincie onder andere door Smart Mobility-maatregelen in te zetten. Het real-time informeren van weggebruikers over de gladheid op de weg en de gladheidsbestrijding is daar een voorbeeld van.
INFORMATIE Met vragen kunnen omwonenden en weggebruikers contact opnemen met het servicepunt van de provincie via 0800-0200600 of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Kijk op www.strooit.nu of Twitter (@ProvincieNH) om op de hoogte te blijven van de gladheidsbestrijding op provinciale wegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie