De Bosrandbrug
De Bosrandbrug Google Streetview

Bosrandbrug Amstelveen wordt aangesloten op bediencentrale Heerhugowaard

15 november 2020 om 16:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN In opdracht van provincie Noord-Holland vinden tot en met maandag 30 november werkzaamheden plaats aan de Bosrandbrug.  Engie Infra & Mobility werkt in deze periode aan aansluiting van de Bosrandbrug op de bediencentrale in Heerhugowaard. 

Deze aansluiting houdt verband met het beleid van de provincie om vervoer over water te stimuleren. De centrale bediening moet leiden tot een betere doorstroming van de scheepvaart. Ook de doorstroming van het wegverkeer bij brugverbindingen moet hierdoor verbeteren. De provincie heeft de centrale bediening voor bruggen en sluizen gerealiseerd in Weg- & Waterhuis De Langebalk in Heerhugowaard. In dit gebouw kunnen  bedienaren de bruggen en sluizen in Noord-Holland vanuit één centrale plek bedienen.

Gedurende de werkzaamheden aan de Bosrandbrug geldt een snelheidsbeperking voor het verkeer. Tot en met maandag 30 november is de maximale snelheid beperkt tot 50 km/uur. Op woensdag 18 november en donderdag 19 november is er tussen 20.00 en 05.00 uur geen doorgang mogelijk. Er wordt dan een omleiding ingesteld via de N201. Weggebruikers moeten dan rekening houden met 9 minuten extra reistijd.

Wie vragen heeft over de geplande werkzaamheden kan terecht bij het Servicepunt Wegen en Vaarwegen. Op werkdagen is dat bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-0200600. Vragen kunnen ook per e-mail gestuurd worden naar servicepunt@noord-holland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie