Onderhoudswerkzaamheden in de Waterwolftunnel.
Onderhoudswerkzaamheden in de Waterwolftunnel. Provincie Noord-Holland

Afsluitingen N201 wegens onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

1 november 2020 om 09:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De provincie Noord-Holland voert tussen donderdagavond 5 en zaterdagochtend 7 november onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

De N201 wordt ter hoogte van het Amstelaquaduct afgesloten van donderdagavond 5 november 20.00 uur tot vrijdagochtend 6 november 5.00 uur.
Het verkeer tussen het kruispunt Amsterdamseweg met de N201 in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt met gele borden omgeleid via de Amsterdamseweg in Uithoorn en de N196 (en vice versa).

De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 6 november 19.00 uur tot zaterdagochtend 7 november 6.00 uur. Het verkeer op de N201 wordt met gele borden omgeleid tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer.

REINIGING EN CONTROLE De Waterwolftunnel en het nabij gelegen Amstelaquaduct worden drie keer per jaar volledig afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden. De wanden en markeringen worden gereinigd en de veiligheidsmiddelen worden gecontroleerd. Ook wordt zwerfvuil verwijderd en wordt de riolering gecontroleerd. Door volledige afsluiting kan het onderhoudspersoneel veilig hun werk doen en kunnen de werkzaamheden sneller uitgevoerd worden. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen vinden de werkzaamheden ’s nachts plaats. 

EEN VAN DRUKSTE N-WEGEN Door regelmatig onderhoud blijft de N201 veilig en bereikbaar voor de weggebruikers. De N201 is een van de drukste provinciale wegen in Nederland en de Waterwolftunnel (met circa 35.000 tot 45.000 voertuigen per jaar) is een zeer druk bezochte tunnel. 

Weggebruikers en omwonenden kunnen voor vragen over de werkzaamheden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie