Tram 5 rijdt niet naar het Stadshart op 25 en 26 juli.
Tram 5 rijdt niet naar het Stadshart op 25 en 26 juli. René de Leeuw

Geen tram 5 tussen Station Zuid en Stadshart in het weekend van 25 en 26 juli

10 juli 2020 om 15:30 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN In het weekend van 25 en 26 juli rijdt er geen tram 5 en sloopt VITAL onder andere de lage perrons bij haltes De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat. Het werk begint zaterdag 25 juli om 1.00 uur en gaat vervolgens non-stop door tot maandag 27 juli 5.00 uur.
Wat betekent dit voor het verkeer? Vanaf vrijdagavond 24 juli 20.00 uur tot en met maandag 27 juli 5.00 uur zullen er verschillende rijstrookafsluitingen zijn in beide richtingen op de Buitenveldertselaan. Het is  echter altijd mogelijk van noord naar zuid en vice versa te rijden. Er worden ter plaatse alternatieve omleidingsroutes aangegeven.

De zuidelijke fiets- en voetgangersoversteken over de Buitenveldertselaan van de kruispunten bij De Boelelaan en A.J. Ernststraat zijn ook afgesloten. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om fietsers en voetgangers bij de kruispunten te begeleiden bij het oversteken.

In dit weekend wordt er van de halte De Boelelaan/VU tot en met het Stadshart in Amstelveen langs het spoor gewerkt, waardoor er ook op diverse locaties op de Beneluxbaan in beide richtingen een rijstrook is afgezet.

Zaterdag 25 en zondag 26 juli rijdt tram 5 tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart niet. Pendelbus 45 verzorgt dan de verbinding tussen Station Zuid en busstation Amstelveen. De bushaltes liggen nabij de tramhaltes. Maandagochtend 27 juli om 5.35 uur rijdt de tram weer volgens de dienstregeling. Een reisplanner zoals bijvoorbeeld 9292.nl geeft actuele informatie.


OVERLAST De werkzaamheden zorgen onvermijdelijk voor overlast, ook ‘s nachts. Dit zal vooral het geval zijn tijdens slijp- en sloopwerkzaamheden, tijdens werken in donkere uren als het bouwterrein verlicht is en tijdens de aan- en afvoer van bouwafval/-materialen (vrachtwagens). Ook voor het verkeer en de OV-reiziger is er hinder.


GELUID De nachtelijke slijp- en sloopwerkzaamheden en het inladen en afvoeren van het bouwafval zorgt onvermijdelijk voor geluidshinder. Aan- en afvoer van materiaal vindt deels ook plaats via het spoor. In de vier nachten voor en na het weekend van 25 en 26 juli is er ook sprake van aan- en afvoer van materiaal en eventuele herstelwerkzaamheden aan het spoor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie