Afbeelding
Pixabay

Werk aan verkeerslichten langs Amstelveenlijn

9 juli 2020 om 13:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN VITAL, de aannemer die werkt aan de Amstelveenlijn, is maandag 6 juli begonnen met de graafwerkzaamheden om kabels en leidingen te kunnen leggen voor de verkeerslichten bij Melkweg en Stadshart. Daarna worden de verkeerslichten geplaatst.

Tot en met vrijdag 17 juli is de toegang tot de Melkweg vanaf de Dr. Willem Dreesweg afgesloten voor autoverkeer. Het autoverkeer wordt lokaal omgeleid via Brink. Voor fietsers en voetgangers blijft de overweg Melkweg open. Bij Brink en Scherpenhof wordt van maandag 27 juli tot en met vrijdag 14 augustus gewerkt. Bij Brink blijft al het verkeer mogelijk, wel zijn sommige fiets- en voetpaden deels afgezet waardoor af en toe afgestapt moet worden.

Bij Scherpenhof gaat de oversteek helemaal dicht. De omleidingsroute voor fietsers en voetgangers wordt ter plaatse aangegeven en loopt via Brink. De werktijden zijn maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur. 

De verkeerslichten bij de Handelsweg/ Van Heuven Goedhartlaan worden vanaf deze week tot en met zondag 26 juli vernieuwd. In de eerste twee weken van deze periode vinden voorbereidende werkzaamheden plaats en in de laatste week worden de verkeerslichten vernieuwd.

Dat betekent dat de halte Stadshart drie weken lang alleen bereikbaar is via het Handelsplein. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het Handelsplein. Fietspaden rondom de kruising Handelsweg/ Van Heuven Goedhartlaan zijn tijdelijk versmald.

In de week van maandag 20 tot en met zondag 26 juli worden de verkeerslichten daadwerkelijk vervangen en is de Handelsweg tussen de Beneluxbaan en de van Heuven Goedhartlaan volledig afgesloten. Er zijn omleidingsroutes van kracht. Autoverkeer wordt in twee richtingen omgeleid via de Oranjebaan. Er zijn verkeersregelaars aanwezig, omdat de verkeerslichten buiten werking zijn en de tram wel blijft rijden (uitgezonderd het weekend van 25/26 juli).

Later zullen ook nieuwe verkeerslichten geplaatst worden bij Meent, Burgemeester Wiegelweg, Beneluxbaan/Gondel, Spinnerij en Sacharovlaan. 



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie