Halte Zonnestein wordt 25 mei in gebruik genomen.
Halte Zonnestein wordt 25 mei in gebruik genomen. Gé Dubbelman

Opening halte Zonnestein verplaatst naar 25 mei

17 april 2020 om 07:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Halte Zonnestein van de Amstelveenlijn zal maandag 25 mei in gebruik worden genomen in plaats van maandag 4 mei. Vanwege de opgedane leerervaringen tijdens het ombouwen van de verkeerssituatie bij Kronenburg heeft de uitvoerder besloten meer tijd te nemen voor de ombouw bij Zonnestein. Ook de definitieve verkeerssituatie is maandag 25 mei klaar. Omwonenden hebben hier een brief over ontvangen.Een belangrijke kanttekening in het geheel is de situatie rondom het coronavirus. Op dit moment kan aannemer VITAL met aanvullende maatregelen nog doorwerken maar deze kan niet voorzien welke extra belemmeringen in de komende tijd mogelijk nog naar voren komen.

Het ombouwen gaat gepaard met veel wisselende verkeerssituaties en hinder voor het verkeer.

AFSLUITINGEN Tot en met maandag 20 april zijn er diverse afsluitingen bij Zonnestein. Doorgaand verkeer richting Amsterdam rijdt via de verdiepte bakken van Zonnestein en Kronenburg.

Het kruisingsvlak bij Zonnestein evenals de Straat van Messina tussen Beneluxbaan en Eleanor Rooseveltlaan zijn nog dicht tot en met 1 mei. Van maandag 20 april tot en met 1 mei is ook Zonnestein tussen Beneluxbaan en Van Heuven Goedhartlaan dicht. Voor lokaal verkeer richting Kronenburg en Kostverlorenhof is een doorsteek vanuit de verdiepte bak van Zonnestein gemaakt. Voor verkeer uit de wijk richting Uithoorn is er een lokale omleidingsroute. Het verkeer uit de wijk richting Amsterdam rijdt via Kronenburg. Doorgaand verkeer richting Amsterdam of Uithoorn rijdt via de verdiepte bakken van Zonnestein en Kronenburg.

PENDELBUS Totdat halte Zonnestein op 25 mei open gaat kunnen OV-reizigers terecht bij de haltes Kronenburg en Onderuit. Doorgaande fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de oversteek bij Kronenburg of het fietstunneltje bij Onderuit. Voor voetgangers is er ook een tijdelijk gratis pendelbusje. Dit busje rijdt tussen Zonnestein (tijdelijke halte ter hoogte van nummers 101 t/m 129) en winkelcentrum Kostverlorenhof (tijdelijke halte vlakbij Albert Heijn) met een extra stop bij halte Kronenburg op de Professor J.H. Bavincklaan (vlak voor de hotels Ibis Budget en CityDen). De gratis pendelbus rijdt zeven dagen per week elke twaalf minuten tussen 9.00 en 21.00 uur. Als onderdeel van de maatregelen vanwege het coronavirus is de zitplaats van de chauffeur afgeschermd van de rest van het busje. Ook worden de busjes regelmatig met desinfecterende vloeistof schoongemaakt.

WERKTIJDEN Er wordt gewerkt op reguliere uren, van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur. Tevens wordt er gewerkt op zondag 26 april van 7.00 tot 16.00 uur, zondag 3 mei en zondag 24 mei van 7.00 tot 19.00 uur. Indien noodzakelijk wordt er mogelijk op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) gewerkt.
In de nacht van zondag 3 op maandag 4 mei tussen 1.00 en 5.00 uur worden enkele kleine werkzaamheden aan de toekomstige tramhalte Zonnestein uitgevoerd.

Kijk voor informatie op amstelveenlijn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie