De tijdelijke halte Biesbosch en de bijbehorende fiets- en voetganresoversteekplaats vervallen per 9 maart.
De tijdelijke halte Biesbosch en de bijbehorende fiets- en voetganresoversteekplaats vervallen per 9 maart. Google Streetview

Twee maanden pendelbus tussen Zonnestein en Kostverlorenhof

27 februari 2020 om 11:05 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Met ingang van maandag 9 maart gaat er tijdelijk een gratis pendelbusje rijden tussen Zonnestein en winkelcentrum Kostverlorenhof. De bus maakt een tussenstop bij Kronenburg op de Professor J.H. Bavincklaan. De pendelbus wordt in gebruik genomen in verband met de opheffing van de tijdelijke tramhalte Biesbosch per 9 maart. Die halte dient nu nog ter vervanging van halte Kronenburg tijdens het werk aan de Amstelveenlijn, maar die compleet vernieuwd halte wordt op 9 maart weer in gebruik genomen.

Met het vervallen van halte Biesbosch verdwijnt ook de bijbehorende fiets- en voetgangersoversteek. Totdat halte Zonnestein op maandag 4 mei open gaat komt er voor voetgangers bij Zonnestein een tijdelijk pendelbusje dat herkenbaar is aan het Amstelveenlijn-logo. Dit busje gaat zeven dagen per week elke 12 minuten (5 keer per uur) rijden van maandag 9 maart tot en met zondag 3 mei van 9.00 tot 21.00 uur.

De pendelbus start met ingang van 9 maart bij de tijdelijke halte Zonnestein, ter hoogte van huisnummers 101 t/m 129. De vertrektijden bij halte Zonnestein zijn om .00, .12, .24, .36 en .48 minuten na het hele uur.

De tijdelijke halte bij winkelcentrum Kostverlorenhof is vlakbij Albert Heijn. Bij winkelcentrum Kostverlorenhof vertrekt de pendelbus om .06, .18, .30, .42 en .54 minuten na het hele uur

De tijdelijke halte bij Kronenburg is gelegen op de Professor J.H. Bavincklaan vlak voor de hotels Ibis Budget en CityDen. Hier kan ingestapt worden voor zowel bestemming winkelcentrum Kostverlorenhof als Zonnestein. ´Het is het mogelijk om een rollator of een kinderwagen mee te nemen. Rolstoelen en scootmobielen kunnen helaas niet mee,' aldus de organisatie die de aanleg van de Amstelveenlijn uitvoert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie