Wethouder Ellermeijer (rechts) woonde de controle bij.
Wethouder Ellermeijer (rechts) woonde de controle bij. Gemeente Amstelveen

Meer controles op fietsverlichting op komst

24 januari 2020 om 15:25 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Fietsers op het Kazernepad (in de volksmond bekend als het Zware Pad) bij het Oude Dorp werden woensdagavond gecontroleerd op verlichting. Een tiental fietsers dat geen goede verlichting had kreeg geen boete, maar gratis lampjes van de wijkagent. "Een publieksvriendelijke actie, met een serieuze boodschap", aldus wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer) die ook aanwezig was.

Fietsers vormen een kwetsbare groep in het verkeer. "Daarom is het belangrijk om het hele jaar door aandacht te vragen voor fietsverlichting en niet alleen in het najaar." De gemeente blijft dan ook inzetten op controles en voorlichting. Binnenkort staan er nieuwe fietsverlichtingscontroles gepland, waarbij wel boetes kunnen worden uitgedeeld.

De wethouder roept ouders ook op erop te letten dat hun kinderen met goed werkende fietsverlichting de weg op gaan. "Kinderen zijn extra kwetsbaar. Naast goede verlichting kunnen ouders bijvoorbeeld reflectoren op de fiets van hun kinderen zetten, dat is simpel en effectief."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie