Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Blauwe zone ingevoerd in winkelgebied aan Amsterdamseweg

16 januari 2020 om 13:07 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente heeft een blauwe zone ingevoerd op delen van de Amsterdamseweg tussen de Molenweg en het parkeerterrein naast huisnummer 207 (schuin tegenover het voormalige Van Leer-kantoor). Winkelbezoekers kunnen zo makkelijker hun auto kwijt zodat ze niet in de aangrenzende woonwijk hoeven te parkeren. De blauwe zone beperkt zich tot een bepaald gebied zodat bewoners ook nog op de Amsterdamseweg kunnen parkeren.

"Op deze manier creëren we een goede balans tussen vakken voor lang parkeren en kort parkeren, zodat de overlast voor omwonenden zo klein mogelijk is en we ook tegemoet komen aan de wens van ondernemers", legt wethouder Floor Gordon de maatregel uit. "Het is ook veiliger want winkelbezoekers hoeven de wijk niet meer in als ze hun auto kwijt willen." 

De zone komt aan de oostkant voor de huisnummers 118 tot en met 188 en aan de westkant van de weg voor de huisnummers 199 tot en met 207. De blauwe zone geldt tussen 10.00 uur en 17.00 uur van maandag tot en met zaterdag. De maximale parkeerduur is tussen die tijden anderhalf uur. Buiten deze tijden kan iedereen langs de hele Amsterdamseweg parkeren zonder beperkte parkeerduur. 

"Wij zullen de komende periode monitoren hoe de situatie zich in de buurt ontwikkelt", besluit Gordon.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie