Afbeelding
Gé Dubbelman

Foto- en filmexpositie over ombouw Amstelveenlijn

20 september 2019 om 17:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN  Onder de titel 'Met man en macht'' is vanaf woensdag 25 september een foto- en filmexpositie te zien over de gigantische operatie aan de Amstelveenlijn die in de zomervakantie in zes weken tijd succesvol werd. afgerond. Van 14 juli tot en met 25 augustus werd er zeven dagen per week, 16 uur per dag aan één stuk doorgewerkt aan de Amstelveenlijn. In deze periode zijn er twee ongelijkvloerse kruisingen bij Kronenburg en Zonnestein aangelegd, vijf nieuwe haltes  gebouwd en 6,6 km spoor vernieuwd van Buitenveldert tot en met het Stadshart. Trams 5 en 6 werden in die periode vervangen door bus 45.

De expositie met foto's en filmpjes van deze operatie is vanaf 25 september tot en met vrijdag 25 oktober te zien in het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein 103 op de 2e verdieping in de bibliotheek. De toegang is gratis.

Uit de vele foto's die zijn gemaakt van de zomeroperatie kunnen bezoekers van Amstelveen InZicht hun favoriete foto kiezen. Hiermee maken zij kans op een VIP-rondleiding op de bouwplaats van de Amstelveenlijn. Wie mee wil doen, moet een stembiljet invullen in InZicht.

De openingstijden van Amstelveen InZicht staan op www.amstelveeninzicht.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie