Het oude A9-viaduct over de Keizer Karelweg is in april 2023 in een weekend gesloopt.
Het oude A9-viaduct over de Keizer Karelweg is in april 2023 in een weekend gesloopt. Rijkswaterstaat/Gerrit Serne

Fiets- en voetpad onder A9-viaduct op Keizer Karelweg deze week afgesloten

20 februari 2024 om 14:40 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Het fiets- en voetpad onder het A9-viaduct op Keizer Karelweg is deze week overdag afgesloten wegens werkzaamheden. Fietsers worden omgeleid via de Keerpuntweg. Voetgangers kunnen gebruik maken van een pendelbus. De afsluiting duurt tot en met vrijdag 23 februari van 9.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag 24 februari van 8.00 uur tot 19.00 uur. De werkzaamheden vinden in de voorjaarsvakantie plaats om de hinder voor het verkeer te beperken.

Aannemer VeenIX verwijdert komende weken het landhoofd (dit is het deel waar het dek van een viaduct aan beiden kanten op steunt) met de fundering van het oude viaduct over de Keizer Karelweg. Om de weg op zijn plek te houden tijdens het slopen van de fundering, plaatst VeenIX tijdelijke damwanden. Voor de veiligheid van fietsers en voetgangers wordt het fiets- en voetpad van de Keizer Karelweg tijdens het plaatsen van damwanden afgesloten.

SLOOP LANDHOOFD

Het landhoofd wordt nu pas gesloopt omdat er in april 2023, toen het viaduct in één weekend gesloopt werd, geen ruimte en tijd was om dit ook te verwijderen. Nu is dat echter wel noodzakelijk om verder te kunnen bouwen een de noordelijke bak van de verdiepte ligging van de A9.

FORSE GELUIDSHINDER

De sloopwerkzaamheden starten naar verwachting vanaf maandag 4 maart en duren twee weken. De werkzaamheden vinden plaats van maandag tot met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. VeenIX prikt het beton weg met een sloophamer. Dit levert forse geluidshinder op voor de directe omgeving, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie