Baanonderhoud op Schiphol.
Baanonderhoud op Schiphol. René de Leeuw

Kaagbaan op Schiphol ruim negen weken buiten gebruik wegens groot onderhoud

8 februari 2024 om 15:57 Verkeer en vervoer

SCHIPHOL De Kaagbaan op Schiphol wordt ruim negen weken buiten gebruik gesteld wegens werkzaamheden. Van 19 februari tot en met 25 april krijgt de start- en landingsbaan een grote onderhouds- en vervangingsbeurt. Tijdens de werkzaamheden is de Kaagbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. In deze periode maken er daarom meer vliegtuigen gebruik van de vliegroutes van en naar de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan, waardoor er in die gebieden meer vliegtuiggeluid is dan gebruikelijk.

De Kaagbaan wordt vooral gebruikt in zuidwestelijke richting door startende vliegtuigen, of in noordoostelijke richting door landende vliegtuigen. In de onderhoudsperiode zal het vliegverkeer meer gebruik maken van de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat betekent dat er in de gebieden onder de vliegroutes van deze start- en landingsbanen meer vliegtuigen overkomen tijdens de onderhoudsperiode. Mensen die in de buurt van Schiphol wonen, kunnen dit de komende tijd merken. 

Voor meer informatie over de impact van het onderhoud: schiphol.nl

Voor informatie over welke gebieden de verschillende vliegroutes lopen: schiphol.nl/nl/schiphol-als-buur/pagina/woon-ik-onder-een-vliegroute

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie