Met Meerlandenfonds maakt jaarlijks vele club blij me een financiële bijdrage.
Met Meerlandenfonds maakt jaarlijks vele club blij me een financiële bijdrage. Aangeleverd

Goede doelen en (sport)verenigingen weer kunnen inschrijven voor het Meerlandenfonds

17 november 2023 om 07:30 Verenigingen

AMSTELVEEN De inschrijving voor de nieuwe editie van het Meerlandenfonds is gestart. Om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen stort Meerlanden een bedrag van 55.000 euro in het fonds. De clubs, die in het verzorgingsgebied van Meerlanden gevestigd moeten zijn, kunnen tot 15 december 2023 een aanvraag indienen via www.meerlanden.nl/fonds.

“Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze lokale samenleving. Juist met hun onvermoeibare en enthousiaste inzet dragen ze bij aan een mooie en duurzame regio, vandaag en morgen. En daarom ondersteunen we hen graag!” zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden. “We kijken natuurlijk weer naar mooie projecten en activiteiten die bijdragen aan een beter milieu en het geluk van mens en dier vergroot. Ik roep alle vrijwilligers in de regio op om een aanvraag te doen voor een donatie uit het Meerlandenfonds!”

UITREIKING

Voor de bekendmaking en uitreiking is een ander moment gekozen; niet meer in de volle decembermaand, maar medio februari. “Deze keer op 14 februari 2024. Om zo meer aandacht te kunnen geven en te vragen voor de vrijwilligers, hun clubs en natuurlijk voor de doelen van de donaties. Zo komen liefdadigheid en liefde mooi samen.”

DUURZAAM

Het bestuur van het fonds let bij de aanvragen op degenen die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen en het welzijn van mensen vergroot.

INSCHRIJVEN

Goede doelen en (sport)verenigingen komen voor een bijdrage uit het Meerlandenfonds in aanmerking door een project te beschrijven. Dat kan door vanaf 15 november het aanvraagformulier in te vullen op de website van het fonds (zie link onder).

De inschrijving sluit op 14 december 2023. Eind januari ontvangen de aanvragers bericht over een eventuele toekenning van een bedrag uit het fonds en over de overhandiging van deze bedragen. Het reglement staat op www.meerlanden.nl/fonds.

Naast de goede doelen en (sport)verenigingen uit Haarlemmermeer die kunnen inschrijven, geldt dat ook voor de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Bloemendaal, Diemen, Heemstede, Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Ouder-Amstel en Teylingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie