De Haarlemse bisschop Jan Hendriks heeft de Urbanuskerk opnieuw ingewijd.
De Haarlemse bisschop Jan Hendriks heeft de Urbanuskerk opnieuw ingewijd. Yvette Saan

St. Urbanuskerk in Bovenkerk opnieuw ingewijd

17 april 2023 om 12:38 Religie

AMSTELVEEN Met de plaatsing van een altaarsteen en het zalven van de kerkmuren en hoogaltaar heeft de Haarlemse bisschop mgr. Jan Hendriks op zondag 16 april de Bovenkerkse Urbanus opnieuw ingewijd. Het kerkgebouw werd viereneenhalf jaar geleden door brand verwoest, maar is weer opgebouwd door de plaatselijke geloofsgemeenschap. 

Zondag klonk tijdens de wijdingsrite vooral de blijdschap door. Bisschop Hendriks sprak zijn grote bewondering uit voor de enthousiaste inzet van de vele vrijwilligers in Amstelveen en daarbuiten, die het mogelijk hebben gemaakt dat de neogotische kerk weer in volle glorie kon worden hersteld. Bovendien zijn er aan de Urbanus ook zoveel bouwkundige aanpassingen verricht, dat het 150-jarige kerkgebouw inmiddels energiezuinig is geworden en kan voldoen aan moderne eisen. 

Het interieur van de kerkzaal met zijn majestueus gemetselde gewelven is gereed, maar architect Cor Bouwstra bouwt nog aan een modern, glazen paviljoen naast de kerk, dat met een nieuwe entree verbonden wordt aan de kerk. Dan zal de historische Urbanuskerk een echt multifunctioneel centrum worden van de Mariaparochie in Amstelland. Daarmee wordt zowel het sacrale als het culturele onder een dak samengebracht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie