Burgemeester Joyce Langenacker van Ouder-Amstel opende de ANWB-fietsroute met enkele vertegenwoordigers van de Groene Stelling.
Burgemeester Joyce Langenacker van Ouder-Amstel opende de ANWB-fietsroute met enkele vertegenwoordigers van de Groene Stelling. Foto: Boeren van Amstel

Nieuwe fietsroute ‘Rondje Groen Amstelland’ officieel geopend

23 oktober 2023 om 11:02 Recreatie

AMSTELVEEN Burgemeester Joyce Langenacker van Ouder-Amstel heeft vrijdag de nieuwe fietsroute ‘rondje Groen Amstelland’ geopend. Dat deed zij door samen met enkele vertegenwoordigers van de ‘Groene Stelling van Amsterdam’ een deel van de route te fietsen. De fietsroute voert door de Amstelscheg, het groen- en weidegebied ten zuiden van Amsterdam dat ook  op grondgebied van de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel ligt.

De fietsroute is gemaakt door de ANWB en Boeren van Amstel en is een eerste resultaat van de samenwerking binnen de ‘Groene Stelling’. Een van de doelen van dit project is om het gebied binnen de historische Stelling van Amsterdam toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers.

 Fietser kun onderweg genieten van één van de weidevogelgebieden van Nederland. De route gaat onder meer door de Bovenkerkerpolder met de weidevogelboulevard en de Ronde Hoep met het weidevogelreservaat. Wie wil kan een uitstapje maken naar het Landje van Geijsel of één van de twee forten van de voormalige Stelling van Amsterdam. Ook is het mogelijk om onderweg een pak Boeren van Amstel melk te halen bij Boerderij Polderzicht.

De nieuwe fietsroute is te vinden via anwb.nl/fietsroutes/routes/rondje-groen-amstelland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie