Politie en de afdeling Handhaving houden toezicht op de Amstel.
Politie en de afdeling Handhaving houden toezicht op de Amstel. Gemeente Amstelveen

Processen-verbaal en waarschuwingen uitgedeeld aan pleziervaart op Amstel

19 mei 2023 om 15:36 Recreatie

AMSTELVEEN De politie en de afdeling Handhaving van de gemeente hebben vandaag gezamenlijk toezicht gehouden op de pleziervaart op de Amstel. Daarbij zijn aan enkele overtreders officiële waarschuwing uitgedeeld. Ook werden processen-verbaal aangezegd. De samenwerking tussen de afdeling en de politie verliep daarbij volgens betrokkenen prima. 

Het handhavingsteam van de gemeente Amstelveen is sinds begin mei op mooie dagen weer actief op de Amstel om overlast door pleziervaart aan te pakken. Vooral harde muziek en te hard varen veroorzaken jaarlijks veel hinder voor omwonenden.

WAARSCHUWINGSBORDEN

Om de belangrijkste vaarregels onder de aandacht te brengen, staan er al een aantal jaar waarschuwingsborden langs de Amstel ter hoogte van de Kalfjeslaan vanuit Amsterdam gezien en bij de Hollandsedijk vanuit Uithoorn gezien. Hierop staat dat er geen versterkte muziek gedraaid mag worden, 9 kilometer per uur de maximale snelheid op het water is en dat er geen afval achtergelaten mag worden. Wie zich niet aan deze regels houdt, riskeert een boete.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie