Wethouder Herbert Raat voer vorige week mee op een van de eerste vaartochten van de gemeentelijke handhavingsboot.
Wethouder Herbert Raat voer vorige week mee op een van de eerste vaartochten van de gemeentelijke handhavingsboot. Gemeente Amstelveen

Handhaving ziet op de Amstel weer toe op naleving regels pleziervaart

12 mei 2023 om 16:32 Recreatie

AMSTELVEEN Het handhavingsteam van de gemeente Amstelveen is sinds begin mei op mooie dagen weer actief op de Amstel om overlast door pleziervaart aan te pakken. Vooral harde muziek en te hard varen veroorzaken jaarlijks veel hinder voor omwonenden.

Wethouder Herbert Raat (handhaving) voer vorige week mee op een van de eerste vaartochten van de gemeentelijke handhavingsboot. “We hebben de eerste klachten van omwonenden over overlast op het water alweer binnen gekregen,” zegt wethouder Raat. “We doen er alles aan om deze zomer zo vaak als mogelijk aanwezig te zijn op mooie dagen.”

De geluidsoverlast wordt vooral veroorzaakt door sloepen met grote groepen aan boord. “We gaan de verhuurders van boten dan ook aanschrijven met het verzoek om huurders aan te spreken op hun gedrag op het water,” zegt wethouder Raat. “In Amsterdam gelden strenge regels, maar ook over de gemeentegrens op de Amstelveense wateren gelden regels. Waar mogelijk treden wij op tegen overlastgevers. Verder vragen wij iedereen om rekening met elkaar te houden.”

WAARSCHUWINGSBORDEN

Om de belangrijkste vaarregels onder de aandacht te brengen, staan er al een aantal jaar waarschuwingsborden langs de Amstel ter hoogte van de Kalfjeslaan vanuit Amsterdam gezien en bij de Hollandsedijk vanuit Uithoorn gezien. Hierop staat dat er geen versterkte muziek gedraaid mag worden, 9 kilometer per uur de maximale snelheid op het water is en dat er geen afval achtergelaten mag worden. Wie zich niet aan deze regels houdt, riskeert een boete.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie