De  feestelijke opening van de vernieuwde speeltuin.
De feestelijke opening van de vernieuwde speeltuin. Gemeente Amstelveen

Vernieuwde speeltuin in Middenhoven feestelijk geopend

7 april 2023 om 16:29 Recreatie

AMSTELVEEN De compleet vernieuwde speelplaats langs de Dr. Willem Dreesweg vlakbij de straat Overmijn in Middenhoven is feestelijk geopend. Wethouder Floor Gordon knipte samen met initiatiefnemer en omwonende Tamir Dotan en zijn dochter Shai symbolisch het lintje door. Het ontwerp en de toestellen in de speeltuin zijn samen met de speeltuincommissie van de Kinderraad en kinderen en bewoners uit de buurt bedacht.

De speelplaats heeft avontuurlijke speeltoestellen voor alle leeftijden in een groene omgeving. Er zijn 15 nieuwe bomen, veel struiken en bankjes aangebracht. Wethouder Floor Gordon (Spelrecreatie): “Het is heel leuk om te zien voor welke speeltoestellen kinderen kiezen. Kinderen willen vooral samen spelen. Een speciale rolstoeltoegankelijke trampoline kreeg de meeste stemmen. Hierop kunnen ook kinderen met een beperking spelen. Het is ontzettend belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen.” 

De wethouder bedankte de initiatiefnemer en alle kinderen en volwassenen voor hun betrokkenheid en inzet bij de herinrichting van de speeltuin.

De aanwezige kinderen kwamen zelf ook in actie: met het paasweekend in het vooruitzicht konden zij paaseieren zoeken die waren verstopt in de nieuwe speeltuin.

OPKNAPPEN SPEELVELD

De gemeente gaat ook het aangrenzende speelveld nog opknappen. Door het natte weer van de afgelopen tijd starten deze werkzaamheden nu. De hekken rondom het speelveld blijven staan tot het werk is afgerond. Spelen kan dus nog even niet op dat veld.

Alle speelplaatsen in Amstelveen zijn te vinden op de digitale kaart op amstelveen.nl/speelplaatsen. Hier staan ook de speelplaatsen aangegeven met toestellen voor kinderen met een beperking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie