Van links naar rechts; Olivia Menist, Semmi, VVD-raadslid Elisa De Marco, Mila en VVD-raadslid Jet Smit.
Van links naar rechts; Olivia Menist, Semmi, VVD-raadslid Elisa De Marco, Mila en VVD-raadslid Jet Smit. VVD Amstelveen

VVD enthousiast over burgerinitiatief voor natuurspeeltuin

1 juni 2022 om 12:18 Recreatie

AMSTELVEEN De VVD-fractie in de gemeenteraad is enthousiast over een burgerinitiatief van Olivia Menist om een natuurspeeltuin te realiseren. De VVD zal in samenwerking met andere partijen met een voorstel aan de gemeenteraad voorleggen om een dergelijke voorziening in Amstelveen te creëren. 

Olivia Menist (moeder van 2 kleine kinderen en ondersteunend leerkracht op een basisschool in Amstelveen) lichtte haar voorstel toe tijdens het raadsgesprek op 25 mei. “Er zijn veel kleinere speeltuintjes in Amstelveen, maar geen enkele plek voldoet aan de wens om ook met iets grotere kinderen en voor een langere tijd naartoe te kunnen gaan. Daarom wijk ik, en met mij veel andere ouders, vaak uit naar andere omliggende gemeenten.”

Haar initiatief gaat uit van een natuurspeeltuin voor Amstelveense kinderen waar ouders met kinderen elkaar kunnen ontmoeten, eventueel onder het genot van een kopje koffie. Het moet een speelplek met een groene uitstraling worden waar ouders zicht hebben op de speelplek van hun kinderen.

De VVD-fractie steunt dit voorstel van harte en onderschrijft de wens van Amstelveense ouders om een plek te creëren waar kinderen, veilig en uitdagend, urenlang kunnen spelen. De partij had daarom het raadsgesprek geïnitieerd. “Wij willen een plek creëren waar ouders op de fiets naartoe kunnen, waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen spelen.Een plek waar kinderen in de hele basisschoolleeftijd kunnen buitenspelen. Want buitenspelen is gezond, goed voor de ontwikkeling en bovenal gewoon heel erg leuk,” aldus VVD-raadslid Elisa De Marco.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie