Pont de Smient verzorgt de oversteek ter hoogte van de Kalfjeslaan.
Pont de Smient verzorgt de oversteek ter hoogte van de Kalfjeslaan. Groengebied Amstelland

Pontjes Smient en Fuut gaan week later in de vaart op de Amstel

30 maart 2022 om 15:43 Recreatie

AMSTELVEEN De twee pontjes van Groengebied Amstelland gaan in april weer varen. De Smient en Fuut brengen van april tot oktober fietsers en voetgangers op twee locaties over de Amstel. De startdatum is echter een week uitgesteld. Door omstandigheden komen ze later vanuit de winterstalling naar de twee ligplaatsen. De twee veerpontjes varen weer in het weekend van 9 en 10 april. Aanvankelijk zou de start al komend weekend  zijn.

De Smient vaart tussen de Ouderkerkerdijk en de Amsteldijk (ter hoogte van de Kalfjeslaan). De opstapplaats van De Fuut bevindt zich ter hoogte van de Nesserlaan. Hiermee kunnen fietsers en wandelaars de oversteek maken tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep en vice versa.

De pontjes varen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. in april gebeurt dat alleen op zaterdag, zondag en feestdagen. Van mei tot en met augustus varen de pontjes dagelijks. In september zijn ze weer alleen op zaterdag, zondag en feestdagen te gebruiken.

Wie een een overtocht wil maken moet cash geld meenemen, want er kan alleen contant betaald worden. De overtocht kost 1 euro per persoon. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee. Een 10-rittenkaart kost 8 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie