Kinderen konden meedoen aan een participatie budgetspel dat de gemeente voor inrichting van de speelplaats had bedacht.
Kinderen konden meedoen aan een participatie budgetspel dat de gemeente voor inrichting van de speelplaats had bedacht. Gemeente Amstelveen

Kinderen praten mee over inrichting nieuwe speeltuin Middenhoven

4 maart 2022 om 12:33 Recreatie

AMSTELVEEN Kinderen die spelen bij een speeltuin langs de Dr. Willem Dreesweg vlakbij de straat Overmijn konden woensdagmiddag actief meepraten over de nieuwe inrichting van de speeltuin. De speelplek staat op de nominatie om vernieuwd te worden.

De speeltoestellen liggen nu volledig in het zand. Overlast van zand was aanleiding voor de betrokken inwoner Tamir Dotan om de gemeente te vragen om de speelplaats van een nieuwe ondergrond te voorzien en om meteen de speeltuin opnieuw in te richten en te moderniseren.

MEEDENKEN Deze speelplaats is nu, vooral vanwege de overlast van het wegstuivende zand, twee jaar naar voren geschoven op de renovatieplanning van de gemeente. De 230 speellocaties in Amstelveen worden normaal gesproken eens in de 20 jaar onder de loep genomen voor een volledige herinrichting en aanpassing aan eigentijds gebruik. Wethouder Floor Gordon (wijkbeheer) vindt het belangrijk dat kinderen en ook hun ouders de gelegenheid krijgen om actief over hun speelplek in de wijk mee te denken.

BUDGETSPEL Woensdagmiddag waren Julia, Flore en Jasmijn van de speeltuincommissie van de Kinderraad ook bij het bij het participatie budgetspel dat de gemeente voor inrichting van de speelplaats had bedacht. Kinderen konden fiches ter waarde van een bepaald bedrag uitgeven door het geld te besteden aan een toestel dat hen aanspreekt.

SPEELLANDSCHAP De speelplaats krijgt naast toestellen een ‘speellandschap’ dat ook volwassenen uitnodigt om te bewegen en te verblijven. Het bestaande zand krijgt in dat landschap een kleiner oppervlak met daaromheen een groene inrichting met heuvels. Met zand spelen kan dan nog steeds, maar de beschutting van het groen voorkomt wegstuiven. Er is ook gedacht aan kinderen die minder mobiel zijn. De aanwezige kinderen kozen een speciale trampoline waar je met hulp in een rolstoel op kunt spelen.

PARTICIPATIEPLATFORM De initiatiefnemer die vernieuwing heeft aangekaart, deed dit een aantal jaar geleden. Dat kan tegenwoordig eenvoudiger. Via het online participatieplatfom denkmee.amstelveen.nl kunnen Amstelveners gemakkelijk een initiatief starten. Zoals een buurtmoestuin of een extra bankje. Binnen 90 dagen zijn 100 stemmen nodig. Als het past binnen het beleid en er geld is, kan het mogelijk vlot gerealiseerd worden. Is er veel geld nodig of gaat het om een vrij ingrijpende verandering in de buurt, dan gaat de gemeenteraad hierover. Een goed voorbeeld is het skatepark dat jongeren in Westwijk-zuid met de gemeente realiseren

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie