PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Betaald parkeren in Amsterdamse Bos om kosten onderhoud te betalen

Recreatie
Foto: Pixabay
27 jan 2022, 14:42
Vanaf 21 februari vervalt het doordeweeks gratis parkeren op de parkeerplaats bij de hoofdentree van het bos bij de Bosbaan.
Vanaf 21 februari vervalt het doordeweeks gratis parkeren op de parkeerplaats bij de hoofdentree van het bos bij de Bosbaan.
AMSTELVEEN

Amsterdam wil in het Amsterdamse Bos betaald parkeren voor auto’s invoeren om de kosten voor onderhoud van het bos te kunnen betalen. Ook voor gebruik van autowegen in het bos moet mogelijk in de toekomst betaald worden. Vooruitlopend gaat op 21 februari een proef van start, waarbij bezoekers doordeweeks tussen 9.00 en 19.00 uur altijd moeten betalen voor het parkeren op de grote parkeerplaats bij de Bosbaan, bij de hoofdentree van het bos. Dit betekent dat de eerste drie uur gratis parkeren die daar nu nog doordeweeks geldt, vervalt. Parkeren in het weekend blijft gratis. De proef duurt tot 1 september.

Het Amsterdamse Bos ligt voor het grootste deel op Amstelveens grondgebied, maar het beheer en onderhoud worden verzorgd door de gemeente Amsterdam. Volgens het stadsbestuur bedraagt het structureel tekort op het dagelijks beheer en onderhoud van het Amsterdamse Bos 4,8 miljoen euro. Om dit op te lossen worden extra inkomstenbronnen voor het bos..

Deel dit artikel via: