Wethouder Ellermeijer nam vrijdag een kijkje bij de aanleg van het waterpunt bij de ingang van het Amsterdamse Bos aan de Noorddammerlaan.
Wethouder Ellermeijer nam vrijdag een kijkje bij de aanleg van het waterpunt bij de ingang van het Amsterdamse Bos aan de Noorddammerlaan. Gemeente Amstelveen

Waterpunten op vier plekken voor buitensporters in Amstelveen

Recreatie

AMSTELVEEN Hardlopers, wandelaars en fietsers kunnen gebruikmaken van nieuw aangelegde waterpunten in amstelveen. “Zo faciliteren we de buitensporter nog beter”, zegt sportwethouder Rob Ellermeijer die vrijdag een kijkje nam bij de installatie van het nieuwste waterpunt bij de Noorddammerlaan in Bovenkerk.

Het waterpunt op de Noorddammerlaan ligt in het welbekende ‘rondje Poel’ in Amstelveen. Andere waterpunten zijn te vinden aan Pandora, Orion en de Doorweg. Er is voor deze locaties gekozen, omdat hier ook andere faciliteiten voor de individuele buitensporter worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld het beweegplein bij de Panta Rhei en de bewegwijzering van het jaarlijkse hardloopevenement de MeentRun.

Uit onderzoek in opdracht van de gemeente kwam een aantal aanbevelingen om de buitensport nog beter te faciliteren. “We zijn een groene gemeente met goede mogelijkheden tot individuele buitensport,” zegt Ellermeijer. “Bovendien is Amstelveen een sportieve gemeente met veel inwoners die buiten actief zijn. De aanbevelingen hebben we dus van harte overgenomen in ons buitensportbeleid en uitvoeringsprogramma.”

MEER FACILITEITEN In het kader van het uitvoeringsprogramma zijn nog meer zaken aangepakt. Te denken valt aan wandel- en looproutes die een opknapbeurt of aanpassing konden gebruiken om aantrekkelijker te maken voor de individuele buitensporter. Zo zijn het jaagpad op de Amsteldijk en langs de Nesserlaan opgeknapt. Langs verschillende start- en finishplekken zijn - waar deze niet al waren - prullenbakken, fietsenrekken en bankjes geplaatst. “Zo ondersteunen wij het sporten in de openbare ruimte. Zeker in deze tijd van beperkingen is het belangrijk om buiten goed te kunnen sporten en bewegen”, besluit Ellermeijer.

advertentie
advertentie