Het nieuwe stadsstrand aan de Poel.
Het nieuwe stadsstrand aan de Poel. Gemeente Amstelveen

Stadsstrand aan noordelijke Poeloever in Amstelveen klaar voor gebruik

13 augustus 2021 om 16:11 Recreatie

AMSTELVEEN Het stadsstrand aan de Noordelijke Poeloever is gereed. Met het stadsstrand heeft Amstelveen er een speel- en recreatieplek voor groot en klein bij gekregen. Aangrenzend aan het strand is een steiger waar ook de kleinschalige watersport gebruik van kan maken.  ”Mooi dat wij deze zomer Amstelveen een extra recreatiemogelijkheid dicht bij huis kunnen bieden,” stelt wethouder Rob Ellermeijer. “Een plek waar kinderen in het zand kunnen spelen, gesport kan worden of lekker worden geluierd met een uitzicht op de Poel.” De gemeente wil het stadsstrand in de toekomst verder uitbreiden met een officiële zwemplek.

De gemeente wil op deze plek aan de Poel meer beweegactiviteiten mogelijk maken en de entree naar het Amsterdamse Bos versterken. De aanleg van het stadsstrand is de eerste stap in het aantrekkelijker maken van deze locatie. Het college van B en W heeft in het coalitieakkoord vastgelegd dat aan de Noordelijke Poeloever meer ruimte moet komen voor recreatie, sport en bewegen en horeca met respect voor de natuurlijke omgeving.

VERBETEREN WATERKWALITEIT In de toekomst moet er bij het stadsstrand ook officiële zwemplek komen. Dan zal de meerwaarde nog verder toenemen, veracht de gemeente. De plannen hiervoor zijn gemaakt met de partners in dit project: de gemeente Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland en de provincie Noord-Holland. Met de partners zijn afspraken gemaakt om de waterkwaliteit van de Poel te verbeteren. In 2022 wordt een baggerpilot gestart met als doel te bepalen op welke wijze de waterkwaliteit het beste kan worden verbeterd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie