Afbeelding
Pixabay

Polderfietstocht van 50 kilometer geschikt voor hele gezin

4 mei 2021 om 07:30 Recreatie

AMSTELVEEN Supportersvereniging Nes a/d Amstel houdt donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag, de Polderfietstocht. Vanwege de coronamaatregelen moeten deelnemers wel afstand houden van elkaar.

De tocht gaat langs schilderachtige veenriviertjes, die destijds als natuurlijke grens dienden. Ook werden er dijken opgeworpen om de grens te bepalen. De rit gaat langs pittoreske oude dorpjes. In het gebied tussen Utrecht en Holland waren in oude tijden regelmatig schermutselingen. Er zijn nog altijd restanten van de oude verdedigingslinies: zoals de Oude Hollandse waterlinie 1672, Oude Stelling van Amsterdam 1750, Nieuwe Hollandse waterlinie 1780-1800 en de Stelling van Amsterdam 1880-1910. De route gaat over veel mooie en rustige fietspaden.

De hele route is 50 km en er kan ook een keuze gemaakt worden voor de afkorting van 30 km. Er zijn voldoende ‘rust- en opsteekplaatsen en terrassen’, zodat de tocht zeker geschikt is om met het hele gezin te rijden. Ook voor de doorgewinterde trimmer biedt het traject een gevarieerde trainingsrit.

De inschrijfkosten zijn 5 euro en voor kinderen 2,50 euro. Bij voorkeur gepast betalen, pinnen is niet mogelijk. Dit is inclusief een pontovergang. Na het volbrengen van de tocht krijgen de deelnemers een leuk aandenken. Starten kan tussen 10.00 en 12.30 uur bij: Restaurant Cantina del Corazon, Amsteldijk Zuid 162, Nes aan de Amstel of Restaurant Loetje aan de Amstel, Amstelzijde 37, Ouderkerk aan de Amstel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie