De wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Floor Gordon (Amstelveen) verrichten de feestelijke opening van de bamboebrug,
De wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Floor Gordon (Amstelveen) verrichten de feestelijke opening van de bamboebrug, Gemeente Amstelveen

Vernieuwde bamboebrug bij bloesempark in Amsterdamse Bos geopend

20 februari 2021 om 11:00 Recreatie

AMSTELVEEN De wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Floor Gordon (Amstelveen) hebben vrijdag de vernieuwde bamboebrug bij het bloesempark in het Amsterdamse Bos geopend. Volgens beide wethouders (openbare ruimte, groen) staat de opening symbool voor meer samenwerking tussen Amsterdam en Amstelveen in het Amsterdamse Bos dat beide gemeenten met elkaar verbindt.

De 175 meter lange voetbrug, die in 2000 werd aangelegd, was het eerste bamboe bouwwerk van Nederland. De brugleuningen bleken niet bestand tegen het Nederlandse klimaat. Na de renovatie, waarbij de brugleuningen werden vernieuwd, is de brug klaar voor gebruik. De staanders van de nieuwe leuningen zijn ontworpen in de vorm van een draak, passend bij het Japanse karakter van het Bloesempark.

Op de vernieuwde brug, die is gemaakt van bamboe en composiet, is een aantal zitjes toegevoegd zodat bezoekers van de omgeving kunnen genieten. De vernieuwing van de brug is naast financiële bijdragen van Amsterdam en Amstelveen mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Rijkswaterstaat aan Amsterdam ter compensatie van het werk aan de A9 in het Amsterdamse Bos.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie