Afbeelding
Google

CDA: toiletten in Amsterdamse Bos ook open in herfst en winter

8 februari 2021 om 11:30 Recreatie

AMSTELVEEN CDA Amstelveen vindt dat de toiletten in het Amsterdamse Bos ook in de herfst- en winterperiode moeten worden opengesteld voor wandelaars en andere recreanten. Nu zijn de toiletten van oktober tot april gesloten voor het publiek. “Een onwenselijke en onnodige situatie”, zegt fractievoorzitter Pier Rienks. “De bereikbaarheid van toiletvoorzieningen in Amstelveen is ontoereikend. De situatie is tijdens de coronaperiode alleen nog maar verslechterd. In het Amsterdamse Bos zijn wel toiletten aanwezig. Gebruik die dan ook. Daarmee bewijs je de bezoekers van het bos een enorme dienst.”

Volgens de gemeente worden de toiletten in de winterperiode gesloten vanwege hoge onderhoudskosten voor het dagelijks beheer en vanwege risico’s op bevriezing. “Dat zijn praktische problemen, die gemakkelijk kunnen worden verholpen.” De toiletten bij de boswinkel zijn onder normale omstandigheden (buiten corona) wel beschikbaar, maar dat biedt geen oplossing voor wandelaars elders in het bos.

BELANGEN BEZOEKERS Het CDA is over het algemeen positief over het feit dat Amstelveen en Amsterdam momenteel gezamenlijk optrekken bij het beheer van het Amsterdamse Bos. “Maar we zijn wel van mening dat soms te weinig rekening wordt gehouden met belangen van de bezoekers”, zegt Rienks. “Het gaat soms om kleine dingen, die met relatief weinig geld kunnen worden opgelost.” Het CDA ergert zich ook aan de modderige wandelpaden, het feit dat bij gladheid slechts een klein deel van de fiets- en wandelpaden wordt gestrooid. Tijdens zomerse dagen is het bos populair bij barbecuers en mensen die gezellig willen picknicken. “Helaas gebeurt het vaak dat deze recreanten na afloop hun afval buiten de vuilnisbakken deponeren. Ongewenst en vaak a-sociaal gedrag van mensen is helaas niet altijd te sturen. Maar het zou al helpen als er meer vuilnisbakken beschikbaar zijn. Maar op dit soort dagen moet er ook meer toezicht zijn op populaire verblijfplekken.”

MOTIE CDA vindt dat deze onderwerpen aan de orde moeten komen in het overleg tussen Amstelveen en Amsterdam, de eigenaar van het bos. De fractie zal tijdens de raadsvergadering van woensdag 17 februari daartoe een motie indienen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie