Afbeelding
Archief BDU

Waarschuwing voor blauwalg in Grote Vijver in Amsterdamse Bos

13 augustus 2020 om 16:51 Recreatie

AMSTELVEEN Het Amsterdamse Bos waarschuwt voor blauwalg in de Grote Vijver. Bij een kwaliteitscontrole van het zwemwater in de plas is een normoverschrijding geconstateerd. Het bosbeheer raadt daarom aan om hier de komende dagen niet te zwemmen. Blauwalg kan irritaties aan huid en ogen, darmklachten of zelfs grotere gezondheidsproblemen veroorzaken.

Een deel van de Grote Vijver is ingericht als officiële zwemlocatie. De kwaliteit van dat zwemwater wordt regelmatig door de provincie Noord-Holland onderzocht op verontreiniging. Vandaag, 13 augustus, is door de controleurs blauwalg geconstateerd. In verband hiermee wordt geadviseerd om  hier de komende dagen niet te zwemmen. Zodra de kwaliteit weer in orde is, wordt dat vermeld op de website van het Amsterdamse Bos

Wie in aanraking is geweest met blauwalgen, wordt aangeraden om zich goed af te spoelen onder de douche. Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen. Daarom geldt ook het advies om een hond niet in water te laten zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Zie ook zwemwater.nl voor actuele informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie