Het is heerlijk om te fietsen langs de Amstel.
Het is heerlijk om te fietsen langs de Amstel. Naomi Heidinga

Fietsend langs historische plekken aan de Amstel

5 augustus 2020 om 10:00 Recreatie

AMSTELVEEN De weersvoorspellingen voor de komende dagen kunnen niet beter. Tijd voor een fietstocht langs groen en water. Groengebied Amstelland heeft daarvoor de juiste route bedacht: Rond de Amstelroute. 

De route is 21 kilometer lang en begint en eindigt bij de brug over de Amstel bij Ouderkerk aan de Oranjebaan bij fietsknooppunt 61. Fietsend aan beide zijden van de Amstel is veel te zien van het rijke historische buitenleven.

De fietstocht brengt je langs boerenhoeven en riviergezichten aan de sierlijke bochten van de Amstel, met de oprukkende stad als bijzondere achtergrond.

Beroemde Nederlandse schilders hebben de Amstel geschilderd. Vlakbij restaurant Klein Kalfje staan de Riekermolen en een beeld van Rembrandt, op zijn geliefde plek om te schetsen. Ook Aert van der Neer en Piet Mondriaan waren vaak te vinden aan de oevers van de rivier.

Aan de Amstelveense zijde van het water ligt de buitenplaats Wester-Amstel, gebouwd in de zeventiende eeuw. De tuin, die onderhouden wordt door vrijwilligers, is zeer de moeite waard om tijdens een korte wandeling te bekijken.

De Amstelveense Middelpolder is rijk aan moerasplanten, vogels en andere dieren. Bewonder de prachtige erfjes met fruitbomen en struiken.

Klik hier voor de routebeschrijving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie