De bloeiperiode van de kersenbloesems is nog niet aangebroken.
De bloeiperiode van de kersenbloesems is nog niet aangebroken. Archief/Foto: Amsterdamse Bos

Bloesems in kersenbloesempark Amsterdamse Bos bloeien nog niet

21 februari 2024 om 11:44 Recreatie

AMSTELVEEN Ondanks het zachte winterweer bloeien de Japanse kersenbloesems in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos nog niet. Het bosbeheer meldt dit op zijn website omdat velen nieuwsgierig zijn wanneer de bloeiperiode aanvangt. Het Bloesempark trekt in de bloeiperiode altijd veel bezoekers. Volgens de bosbeheers bloeit de Japanse kers doorgaans op haar vroegst vanaf midden maart.

In het Bloesempark staan 400 kersenbloesembomen die in 2000 door The Japan Women’s Club aan de gemeente Amstelveen zijn geschonken in verband met de goede handelsrelatie. Iedere boom heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam en de andere 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam.

De noordzijde van het Bloesemparkgebied is in 2022 uitgebreid met een stuk nieuwe natuur. Tot 2021 stond op dit terrein een dienstwoning. Eind 2022 is dit gebied heringericht tot een waterrijk groengebiedje. Het is mogelijk om vanuit het Bloesempark een rondwandeling te maken in dit gebiedje.

De bosbeheerders houden het publiek via de website en social media op de hoogte wanneer de bloeiperiode in het bloesempark aanvangt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie