Joyce Langenacker.
Joyce Langenacker. Carolien Paasman

Burgemeester Joyce Langenacker van Ouder-Amstel vertrekt naar Zeist

30 november 2023 om 21:45 Politiek

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker van buurtgemeente Ouder-Amstel is vanavond door de gemeenteraad van Zeist bij de minister van Binnenlandse Zaken aanbevolen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zeist. 

Er hadden 31 mensen gesolliciteerd op de burgemeesterspost. Er zijn twee gespreksrondes geweest, met de profielschets van de nieuwe burgemeester als leidraad.  Langenacker volgt Koos Janssen op, die 18 jaar burgemeester van de Utrechtse gemeente was.

VERTREK

Joyce Langenacker vindt het jammer afscheid te moeten nemen van Ouder-Amstel, maar kijkt ook uit naar de nieuwe uitdaging: “Ik ben zeer vereerd  en kijk uit naar deze nieuwe stap. Tegelijkertijd betekent het ook dat ik afscheid moet nemen van een fijne gemeente, betrokken inwoners, ondernemers, organisaties, goede en gedreven collega’s en prettige samenwerkingspartners. Dat doe je altijd met een beetje pijn in je hart. Maar ik verheug me erop in Zeist aan de slag te gaan.”

De nieuwe burgemeester maakte direct kennis met de raad van Zeist. “Ik voel me  vereerd om hier te mogen zijn. Ik kijk er ontzettend naar uit om uw burgemeester te mogen zijn. Ik hoop burgemeester te mogen zijn van alle inwoners van Zeist.”

HERBENOEMING

Joyce Langenacker is sinds 2017 burgemeester van Ouder-Amstel. In juli van dit jaar werd de burgemeester door de gemeenteraad nog herkozen voor een tweede termijn van zes jaar. Het eerste termijn van Langenacker loopt op 16 december aanstaande af en zou dan verlengd worden.

Naar alle verwachting wordt Joyce Langenacker in Zeist eind januari volgend jaar in een raadsvergadering beëdigd door de commissaris van de Koning.

Burgemeester Joyce Langenacker - Foto: Patrick Hesse

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie