GroenLinks en PvdA voeren gezamenlijk in actie op het Hueseplein in Amstelveen tijdens de verkiezingscampagne.
GroenLinks en PvdA voeren gezamenlijk in actie op het Hueseplein in Amstelveen tijdens de verkiezingscampagne. GoenLInks/PvdA

GroenLinks en PvdA Amstelveen: ‘Geslaagde samenwerking in verkiezingscampagne’

20 november 2023 om 21:00 Politiek

AMSTELVEEN Met een gezellige bijeenkomst in Uilenstede hebben de Amstelveense afdelingen van GroenLinks en PvdA hun verkiezingscampagne zondag afgesloten. De actieveleden keken terug op een goede campagne. “We hebben samengewerkt alsof we nooit anders gedaan hebben,” zei PvdA-afdelingsvoorzitter Ad Verkleij.

Lennart de Looze, fractievoorzitter van GroenLinks in de Amstelveense gemeenteraad, ging in op het standpunt van de partij over Schiphol: “Ook op dit moment valt de aanpak weer stil. Wij gaan ervoor zorgen dat de overlast echt wordt teruggedrongen, ook hier op Uilenstede.”

PvdA-wethouder Marijn van Ballegooijen ging op zijn beurt in op het beleid rondom wonen. “Wie zeker wil weten dat er iets gedaan wordt aan de enorme woningnood,stemt op ons,’” stelde hij.

ARMOEDEBESTRIJDING

Op de bijeenkomst spraken ook Europarlementariër Thijs Reuten (Pvda) en Tweede Kamerlid Ton van der Lee (GroenLinks). Zij wezen erop dat het Centraal Planbureau positief oordeelt over de financiële haalbaarheid van het verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA. “Wij maken het verschil als het gaat om armoedebestrijding,” aldus Reuten.”Werkenden houden bij ons meer over,” vulde Van der Lee aan.

JONGEREN

Van der Lee en Reuten beantwoordden ook vragen van het publiek. Hoe bereikt GroenLinks-PvdA de jongere kiezer? Van der Lee vond dat de partijen zich in elk geval op de jongeren moeten richten: “We weten uit onderzoek dat jongeren linkser stemmen dan oudere kiezers.” Reuten wees erop dat thema’s die belangrijk zijn voor jongeren, zoals het klimaat en wonen, precies kernpunten zijn waarop GroenLinks-PvdA volgens hem de beste plannen heeft. 

JAZZ

Alle campagnevoerders erkennen dat de verkiezingsstrijd spannend is. ‘Maar het komt goed,’ was zondag toch het overheersende gevoel. ‘Nog twee dagen knallen!’ De avond werd vrolijk afgesloten door de Utrechtse jazzband Tzigane Jazz.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie