Burgemeester Tjapko Poppens feliciteert Joss Tabak, voorzitter van de Vereniging Oud Raadsleden Amstelveen, met het tienjarig bestaan.
Burgemeester Tjapko Poppens feliciteert Joss Tabak, voorzitter van de Vereniging Oud Raadsleden Amstelveen, met het tienjarig bestaan. Eigen foto

Vereniging oud-gemeenteraadsleden Amstelveen viert 10-jarig bestaan

20 november 2023 om 13:00 Politiek

AMSTELVEEN De Vereniging Oud Raadsleden Amstelveen (VORA) bestaat 10 jaar. Leden van de vereniging werden donderdag door burgemeester Tjapko Poppens ontvangen op het raadhuis en hij feliciteerde de vereniging met het 10-jarig bestaan. Na een kopje koffie werd een bezoek gebracht aan het nabijgelegen Museum Jan, waar directeur Marieke Uildriks een presentatie gaf over de activiteiten van het museum. De dag werd afgesloten in het Oude Dorp met een diner bij restaurant Du Monde.

De vereniging werd in 2013 opgericht. Dar gebeurde omdat raadsleden die afscheid hadden genomen elkaar na jaren intensief contact tijdens raadsvergaderingen en andere politieke bijeenkomsten elkaar vaak al snel uit het oog verloren. Er bleek behoefte te zijn aan ‘elkaar weer eens te ontmoeten’ en bij te praten en ook op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Amstelveen. Een aantal oud-raadsleden kwam toen bij elkaar om de mogelijkheden te onderzoeken om het onderlinge contact te verbeteren en ook het contact tussen oud-raadsleden en de gemeente.

In oktober 2013 werd VORA opgericht en het bestuur geïnstalleerd. Dat gebeurde tijdens een bijzondere bijeenkomst georganiseerd door de initiatiefnemers met behulp van de toenmalige griffier Pascalle Georgopoulou. Zij en toenmalig burgemeester Jan van Zanen kenden elkaar vanuit hun tijd in Utrecht en daar was al een vereniging van oud-raadsleden. Tijdens deze oprichtingsbijeenkomst werd het eerste bestuur van VORA geïnstalleerd, bestaande uit voorzitter Casper Stevens, secretaris Joop Siemers, penningmeester Petra Kirch en Anke Smit en Theo Houwink ten Cate als bestuursleden.

Vanaf dat moment zijn er in de afgelopen jaren bijeenkomsten georganiseerd over onderwerpen die allemaal weleens in de raadsperioden van de vertrokken raadsleden voorbij zij gekomen en waarover zij werden bijgepraat door deskundigen. Deze bijeenkomsten zijn volgens de VORA niet alleen informatief, maar vooral gezellig omdat er altijd ruimte is om elkaar weer eens te spreken.


Het jubileumbord van VORA.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie