SP met fractievoorzitter Patrick Adriaans tijdens de actie bij een van de leegstaande woningen.
SP met fractievoorzitter Patrick Adriaans tijdens de actie bij een van de leegstaande woningen. SP Amstelveen

Actie van SP Amstelveen tegen leegstand woningen

16 oktober 2023 om 11:13 Politiek

AMSTELVEEN Onder leiding van fractievoorzitter Patrick Adriaans is zaterdag een groep SP-ers de Schildersbuurt in het centrum van Amstelveen ingetrokken om posters te plakken met de tekst: ‘Waarom woont hier niemand?’ Niet alleen de SP, maar ook de buurtbewoners kunnen er met hun pet niet bij dat woningen jarenlang leegstaan, zonder dat de gemeente hiertegen optreedt.

Adriaans: “Het toppunt is een woning aan de Adriaan van Ostadelaan die inmiddels 20 jaar leegstaat. Maar ook andere huizen in de buurt staan langer dan 1 jaar leeg. Dat is de reden dat wij vandaag posters plakken op de ramen van deze huizen.”

Tijdens de rondgang door de Schildersbuurt konden de SP-actievoerders volgens de partij op veel bijvalrekenen van buurtbewoners. Met enkele buurtbewoners zijn gesprekken gevoerd. Adriaans: “De bewoners hebben ook zelf aan de bel getrokken bij de gemeente, maar zonder resultaat. Daarom zal ik aanstaande woensdag tijdens de raadsvergadering de leegstand aan de orde stellen.”

Op 22 november zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Wie over het verkiezingsprogramma of over andere onderwerpen met de SP in gesprek wil is welkom op maandag 30 oktober om 19.00 uur in wijkcentrum De Bolder.


SP in actie in Schildersbuurt. - SP Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie