Ouderen blijven volgens 50Plus soms van de benodigde hulp in de huishouding verstoken.
Ouderen blijven volgens 50Plus soms van de benodigde hulp in de huishouding verstoken. Pixabay

50PLUS Amstelveen vraagt aanpak van tekort aan WMO-thuishulp

18 september 2023 om 11:34 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraadsfractie van 50Plus Amstelveen heeft via schriftelijke vragen aan het college van B en W om aandacht gevraagd voor de het tekort aan huishoudelijke zorg voor ouderen. Deze huishoudelijk hulp wordt in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) geboden. 

Tijdens de vakantieperiode is 50PLus gebleken dat het probleem nog hardnekkiger en groter is dan de partij al dacht. ‘Via diverse kanalen bereikten ons berichten over schrijnende situaties waarin ouderen van broodnodige hulp blijven verstoken.Voorbeeld: kregen ouderen eerder iedere week huishoudelijke hulp, in de vakantieperiode was dat eenmaal in de twee weken.Graag willen wij hier extra aandacht voor vragen. Dat er een tekort aan arbeidskrachten is weten wij, maar graag horen wij aan welke oplossingen wordt gewerkt en/of wat wel mogelijk is.”

De partij wil onder meer weten of de schaarste evenredig over alle klanten verdeeld wordt. Ook wil 50Plus weten we de urgentie/planning bepaalt en op basis van welke criteria dat gebeurt. Verder vraagt de partij hoe het bedrag dat de gemeente hiervoor heeft gereserveerd in de begroting zich verhoudt tot hetgeen is toegekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie