De leden van de nieuwe Dorpsraad met burgemeester Poppens.
De leden van de nieuwe Dorpsraad met burgemeester Poppens. Gemeente Amstelveen

Nes aan de Amstel heeft nieuwe Dorpsraad

8 september 2023 om 13:12 Politiek

NES A/D AMSTEL De nieuwe Dorpsraad van Nes aan de Amstel is op 5 september officieel geïnstalleerd in het Dorpshuis van het dorp. Burgemeester Tjapko Poppens zat de installatievergadering voor. De Dorpsraad 2023-2027 bestaat uit de volgende leden: Hanny Ekkelkamp, Henk Boelrijk, Hermann Ruhe, Rinus Verheggen, Frans Van der Vugt-Schmitz, Henk Jurriën, en Pieter Beke.

Voor de nieuwe Dorpsraad hadden zich 7 kandidaten verkiesbaar gesteld. Omdat de Dorpsraad uit 7 zetels bestaat, waren er dit voorjaar geen verkiezingen nodig. Nes aan de Amstel is onderdeel van de gemeente Amstelveen maar heeft wel een eigen dorpsraad. Die kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan de gemeenteraad van Amstelveen, het college van B en W en aan de burgemeester.

Tijdens deze officiële installatie van de Dorpsraad werd er ook afscheid genomen van drie vertrekkende leden, Sandra Meulenbelt, Walter Boer en Erik van Leeuwen, die zich jarenlang hebben ingezet voor de Dorpsraad.

De Dorpsraad behartigt de belangen van de bewoners van Nes bij de gemeente en zet zich in voor de lokale gemeenschap. Het nieuwe bestuur is volgens de burgemeester een goede mix tussen ervaren en nieuwe leden en start vol enthousiasme aan de bestuursperiode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie