D66-raadsleden Tawros Aslanjan en Driss Aarabi bij HealthCity aan Escapade.
D66-raadsleden Tawros Aslanjan en Driss Aarabi bij HealthCity aan Escapade. D66 Amstelveen

D66 verbaasd over bouwplannen van HealthCity

31 mei 2023 om 15:15 Politiek

AMSTELVEEN D66 Amstelveen is verbaasd over de bouwplannen van HealthCity. Het sportbedrijf liet vorige week in een persbericht weten plannen te hebben voor realisatie van een nieuw mulitfunctioneel sportcomplex aan de Escapade pal naast het huidige complex dat HealthCity op 18 juni gaat verlaten. D66 wil graag weten hoe het college van B en W over de plannen denkt. “Het lijkt ons, met het oog op leegstand in Amstelveen, niet wenselijk om een nieuw sportcentrum te bouwen naast een bestaand sportcentrum,” stelt D66-raadslid Tawros Aslanjan.

HealthCity wil het nieuwe complex realiseren op het parkeerterrein, dat HealthCity in eigendom heeft. Het huidige pand waarin HealthCity reeds tien jaar is gevestigd is niet in eigendom, maar wordt gehuurd. Het pand voldoet onder meer vanwege de marktontwikkelingen volgens HealthCity niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heeft het bedrijf volgens het persbericht de huur per 18 juni dit jaar opgezegd. Healtcity wil op het omliggend terrein een wellnesscomplex neerzetten dat in alle gemakken en luxe moet gaan voorzien en op alle gebieden duurzaam geëxploiteerd zal worden. Het bedrijf mikt daarmee op een hoger marktsegment.

GESPREKKEN

“In het persbericht stelt HealthCity in gesprek te zijn met diverse overheden,” aldus Aslanjan. “De afgelopen tien jaar heb ik echter nooit iets over het plan vernomen. Ik wil daarom graag van het college van B en W weten of er gesprekken hebben plaatsgevonden over dit plan. Het lijkt ons als D66 niet wenselijk dat er een nieuw complex gebouwd wordt naast een bestaand sportgebouw.” 

PARKEERTERREIN

D66 vindt ook dat het parkeerterrein beschikbaar moet zijn voor bezoekers en leden van de verschillende verenigingen en het huidig sportcentrum die aan de Escapade gehuisvest zijn. “De parkeerdruk is door de aanwezigheid van meerdere sportverenigingen aan de Escapade op gezette tijden vrij hoog. Dan kan het niet zo zijn dat parkeerplaatsen moeten wijken voor een nieuw sportcomplex naast het huidige sportcomplex van HealthCity,” aldus raadslid en woordvoerder sport Driss Aarabi. 

ARTIST IMPRESSIONS

Door de presentatie van allerlei artist impressions door HealthCity kan volgens D66 de suggestie worden gewekt dat alles al in kannen en kruiken is en dat het plan al is goedgekeurd. ‘Dat is echter niet het geval. Bij het opstellen van het plan heeft bovendien geen enkele participatie plaatsgevonden,’ stelt D66. De partij vraagt het college om in gesprek te gaan met de eigenaar van het sportcentrum aan de Escapade om te onderzoeken hoe het bestaande sportcomplex herontwikkeld kan worden om te voldoen aan de norm van deze tijd ook op het gebied van duurzaamheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie