Victor Frequin ontvangt de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tjapko Poppens.
Victor Frequin ontvangt de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tjapko Poppens. Gemeente Amstelveen

Koninklijke onderscheiding voor voormalig VVD-raadslid Victor Frequin

25 april 2023 om 17:07 Politiek

AMSTELVEEN Victor Frequin (VVD) is op 25 april benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange raadslidmaatschap in Amstelveen. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tjapko Poppens in een - op eigen verzoek – klein gezelschap op het raadhuis.

In de raadsvergadering van 1 februari had Victor Frequin officieel afscheid van de gemeenteraad genomen. Hij stopte toen als raadslid, omdat hij per 26 januari wethouder was geworden in de gemeente Ouder-Amstel.

Victor Frequin zat sinds 2010 in de gemeenteraad voor de VVD. Bij zijn afscheidsspeech stond burgemeester Poppens stil bij zijn jarenlange ervaring in de Amstelveense politiek. Hij kenschetste Frequin als een raadslid die zijn dossiers goed kent, bevlogen, kundig en constructief is en daarbij een groot gevoel voor humor heeft. “Victor stond altijd open voor andere argumenten en ging steeds op zoek naar verbindingen in de raad,” aldus de burgemeester. “Ze mogen in hun handen klappen in de gemeente Ouder-Amstel met iemand die zoveel kennis, ervaring en expertise heeft.”Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie