De politie heeft een verdachte aangehouden na een incident bij de Amsterdamseweg.
De politie heeft een verdachte aangehouden na een incident bij de Amsterdamseweg. Archief

VVD stelt vragen over aanrandingen in Amstelveen-Noord

18 april 2023 om 15:58 Politiek

AMSTELVEEN VVD Amstelveen gaat woensdagavond tijdens de raadsvergadering vragen aan het college van B en W stellen naar aanleiding van aanrandingen die recent volgens berichten hebben plaatsgevonden in de omgeving van heempark de Braak in Amstelveen-Noord. De partij wil onder meer weten welke maatregelen er structureel genomen worden om dit soort veiligheidsincidenten tegen te gaan.

Het eerste incident heeft zich volgens een bericht in een van de lokale media half maart voorgedaan. Een vrouw werd aangerand door een man terwijl zij op klaarlichte dag een wandeling maakte in het park. 

Daarna hebben de verenigingen Tenista en Aemstelburgh op 15 april een bericht aan leden gezonden dat er op de donderdagavond ervoor drie jonge vrouwen bij de Amsterdamseweg waren lastiggevallen door een man, die een van hen in de bosjes heeft geprobeerd te trekken. Hiervan is aangifte gedaan bij de politie die volgens de berichtgeving een verdachte heeft aangehouden. 

Met de vrouwen leek het volgens het bericht kort na dit laatste incident naar omstandigheden goed te gaan. ‘Het neemt niet weg dat dit voor hen een vreselijke ervaring moet zijn geweest. Het heeft daarnaast grote impact op onze inwoners, die enorm schrikken van dit soort incidenten en hierdoor zorgen hebben over de veiligheid van henzelf en hun naasten,’ aldus de VVD.

De raadsfractie stelt dat veiligheid en het gevoel van veiligheid een randvoorwaarde zijn voor een fijne leefomgeving. De VVD wil daarom van het college weten welke maatregelen op korte termijn worden genomen om dit soort incidenten tegen te gaan. Ook wil de partij weten of de aangehouden man ook betrokken was bij het eerdere incident en als dat niet het geval is, welke acties er ondernomen worden ondernomen om deze verdachte op te sporen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie