GroenLinks-raadslid Ilika Polderman: "Het zou mooi zijn als de eerste mensenrechtenverdediger in 2025 in Amstelveen kan worden opgevangen."
GroenLinks-raadslid Ilika Polderman: "Het zou mooi zijn als de eerste mensenrechtenverdediger in 2025 in Amstelveen kan worden opgevangen." Eigen foto

Amstelveen wil ‘Shelter City’ voor verdedigers van mensenrechten worden

31 maart 2023 om 12:12 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft woensdag ingestemd met een motie om van Amstelveen een zogeheten ‘Shelter City’ te maken. De motie was een initiatief van GroenLinks (Ilika Polderman), D66 (Robert Zuidbroek) en PvdA (Esther Veenboer). Shelter City is een initiatief van de organisatie Justice and Peace Nederland. Die biedt internationale mensenrechtenverdedigers tijdelijk, voor drie maanden, onderdak om hen op adem te laten komen, trainingen te laten volgen en gelegenheid biedt hun netwerk uit te breiden, waarna zij hun werk in eigen land kunnen voortzetten.

 “Het zou mooi zijn als de eerste mensenrechtenverdediger in 2025 in Amstelveen kan worden opgevangen,” aldus GroenLinks-raadslid Ilika Polderman. “Uit ervaring in andere gemeentes blijk dat er bijna twee jaar voorbereiding nodig is om hiermee zorgvuldig te kunnen starten.” 

Burgemeester Tjapko Poppens verklaarde sympathiek te staan tegenover de motie en ermee aan de slag te willen gaan. De raad nam de motie aan met 34 stemmen voor en de stem van BVNL tegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie