Kinderburgemeester Lode samen met burgemeester Poppens, wethouder jeugd Frank Berkhout en de woordvoerders jeugd uit de gemeenteraad.
Kinderburgemeester Lode samen met burgemeester Poppens, wethouder jeugd Frank Berkhout en de woordvoerders jeugd uit de gemeenteraad. Aangeleverd

Kinderburgemeester Lode officieel geïnstalleerd

15 juli 2022 om 16:53 Politiek

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens heeft woensdag 13 juli Lode geïnstalleerd als kinderburgemeester van Amstelveen. Dit gebeurde in de raadzaal waar de burgemeester de eed afnam bij Lode en hem de keten omhing. 

Lode is nu officieel kinderburgemeester voor het komende schooljaar. Samen met de kinderraad, waar hij voorzitter van is, gaat hij zich inzetten voor alle kinderen van Amstelveen. Voor de installatie van Lode werd er afscheid genomen van de vorige kinderburgemeester, Bana. Zij kreeg van de burgemeester als dank de speciale kinderburgemeesterpenning. 

De kinderburgemeester heeft verschillende taken. Zo gaat hij met de burgemeester en wethouders mee naar evenementen. Ook is hij bij de intocht van Sinterklaas en leest hij een gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie