PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Nieuw college Amstelveen staat in de startblokken

Politiek
Foto: René de Leeuw
23 jun 2022, 16:58
De vijf kandidaat-wethouders. Vlnr.: Marijn van Ballegooijen, Adam Elzakalai, Herbert Raat, Frank Berkhout en Floor Gordon.
De vijf kandidaat-wethouders. Vlnr.: Marijn van Ballegooijen, Adam Elzakalai, Herbert Raat, Frank Berkhout en Floor Gordon.
AMSTELVEEN

Het nieuwe college van Amstelveen is compleet en ook de portefeuilles zijn verdeeld. Woensdag werden de vijf kandidaten voorgesteld aan de raad. De installatie volgt in de raadsvergadering van 29 juni. De raad kent vier van de kandidaten al als wethouder: Herbert Raat (VVD), Floor Gordon (D66), Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA). De aandacht ging dan ook vooral uit naar de nieuwe VVD-kandidaat Adam Elzakalai (42), nu nog wethouder in Lelystad en eerder in Haarlemmermeer. 

Adam Elzakalai gaat zich richten op Financiën, Wonen, Economie en Schiphol. “Ik kreeg een week of vier geleden een telefoontje van de VVD Amstelveen of ik hier wethouder wilde worden. De kennismaking heb ik vervolgens ervaren als een warm bad. Ik heb er dan ook zin in. In Lelystad, waar de coalitie geen meerderheid had, heb ik geleerd als wethou..

Deel dit artikel via: