Nieuw college Amstelveen staat in de startblokken

23 jun, 16:58 Politiek
René de Leeuw
De vijf kandidaat-wethouders. Vlnr.: Marijn van Ballegooijen, Adam Elzakalai, Herbert Raat, Frank Berkhout en Floor Gordon.
De vijf kandidaat-wethouders. Vlnr.: Marijn van Ballegooijen, Adam Elzakalai, Herbert Raat, Frank Berkhout en Floor Gordon.

AMSTELVEEN Het nieuwe college van Amstelveen is compleet en ook de portefeuilles zijn verdeeld. Woensdag werden de vijf kandidaten voorgesteld aan de raad. De installatie volgt in de raadsvergadering van 29 juni. De raad kent vier van de kandidaten al als wethouder: Herbert Raat (VVD), Floor Gordon (D66), Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA). De aandacht ging dan ook vooral uit naar de nieuwe VVD-kandidaat Adam Elzakalai (42), nu nog wethouder in Lelystad en eerder in Haarlemmermeer. 

Adam Elzakalai gaat zich richten op Financiën, Wonen, Economie en Schiphol. “Ik kreeg een week of vier geleden een telefoontje van de VVD Amstelveen of ik hier wethouder wilde worden. De kennismaking heb ik vervolgens ervaren als een warm bad. Ik heb er dan ook zin in. In Lelystad, waar de coalitie geen meerderheid had, heb ik geleerd als wethouder beleid al ‘aan de voorkant’ vorm te geven in o..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 16 aug, 15:50 Amstelveen staat met straatnamen stil bij lokale historie
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 9 aug, 14:00 Overleg over extra tramhalte op nieuw bedrijventerrein Amstelveen Zuid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 16:00 Gemeente Amstelveen bereidt zich voor op aanvallen op computersystemen
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:00 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Overig 24 jul, 11:00 Nieuwe wijkagent Westwijk: Radjin Kalikadien
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 jul, 10:40 Kettinggesprek Matthijs de Jongh

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.