.
. René de Leeuw

College: niet meebetalen aan rechtszaak tegen Schiphol

20 mei 2022 om 13:40 Politiek

AMSTELVEEN GroenLinks heeft het college woensdag in de raad gevraagd partner te worden van de stichting ‘Recht op bescherming tegen vliegtuighinder’, die plaatselijke normen voor hinder door vliegtuigen vastgelegd wil zien in de wet. Dat biedt burgers dan de mogelijkheid zich te beroepen op hun rechten en handhaving te eisen. 

“Een nobel doel, dat wij volgens mij volledig kunnen onderschrijven,” zei GroenLinks fractieleider Lennart de Looze. “De stichting is begonnen een rechtszaak aan te spannen tegen de staat en heeft hiervoor een gerenommeerd advocatenkantoor in de arm genomen.” 

De stichting zoekt partners en partijen die vriendschap met haar willen aangaan en die mede willen bijdragen in de kosten van de rechtszaak. Wethouder Herbert Raat antwoordde bereid te zijn tot het aangaan van vriendschap met iedereen die zijn best doet voor Amstelveen, ook wat betreft beperking van vliegtuighinder. “Maar we zien in dit geval voor ons als overheid geen rol om een rechtszaak hierover mede te financieren,” zei hij. “Wij proberen langs andere wegen onze doelen te bereiken.” Raat toonde zich bereid tot het voeren van een gesprek met de stichting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie