Afbeelding
Joop Touw

Mogelijk half juni presentatie van nieuw college

16 mei 2022 om 18:00 Politiek

AMSTELVEEN De formateurs Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66) verwachten rond Pinksteren de inhoudelijke contouren van een coalitieakkoord rond te hebben. Op basis hiervan worden de details met partijen besproken en als de inhoud voldoende duidelijk is gesproken over de kandidaat-wethouders. 

Het streven is om in de tweede helft van juni het nieuwe college te presenteren. De onderhandelingen hebben tijdelijk stil gelegen vanwege de meivakantie en het overlijden van wethouder Rob Ellermeijer (VVD). Bij de onderhandelaars en hun fracties was de verslagenheid groot. Woensdagavond staat de raad in de gemeenteraadsvergadering stil bij het overlijden. Daarna worden de onderhandelingen hervat.

Op 22 april werd bekend dat VVD en D66 een nieuw college proberen te vormen met PvdA en Goed voor Amstelveen. Dit is een brede coalitie, die recht doet aan de verkiezingsuitslag. Goed voor Amstelveen is als lokale partij met twee zetels nieuw verkozen in de gemeenteraad. Samen met de huidige coalitie die bestaat uit de twee grootste partijen VVD (8 zetels) en D66 (7 zetels) en de PvdA (3 zetels) worden er gesprekken gevoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie