Griffier Debby de Heus met D66-lijsttrekker Floor Gordon en VVD-lijsttrekker Herbert Raat.
Griffier Debby de Heus met D66-lijsttrekker Floor Gordon en VVD-lijsttrekker Herbert Raat. Gemeente Amstelveen

VVD en D66 nemen initiatief bij verkenning vorming coalitie in Amstelveen

22 maart 2022 om 12:38 Politiek

AMSTELVEEN Op initiatief van de VVD (de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in  Amstelveen) zijn maandag de lijsttrekkers en fractievoorzitters van alle politieke partijen uitgenodigd voor een eerste duiding van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. In dit overleg heeft Herbert Raat, fractievoorzitter VVD, toegelicht waarom de VVD samen met D66 (de tweede partij) het initiatief neemt in het verkennen van de mogelijkheden voor de vorming van een stabiele coalitie.


Deze en volgende week nodigen Herbert Raat en Floor Gordon (D66) alle politieke partijen apart uit voor een eerste gespreksronde. De griffier, Debby de Heus, draagt zorg voor de ambtelijke ondersteuning.

Naar verwachting ligt er eind volgende week een eerste verslag van de opbrengst van deze eerste ronde en zal duidelijk worden wat de vervolgstappen zijn.

Bij de verkiezingen van 16 maart werd de VVD de grootste partij met acht zetels, gevolgd door D66 met zeven zetels. In totaal zijn er 37 raadszetels in de gemeente Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie