De nieuwe VVD-fractie kwam dit weekend voor het eerst bijeen.
De nieuwe VVD-fractie kwam dit weekend voor het eerst bijeen. VVD Amstelveen

Herbert Raat opgelucht dat VVD ondanks verlies grootste partij is gebleven

21 maart 2022 om 10:28 Politiek

AMSTELVEEN VVD-lijsttrekker Herbert Raat is opgelucht dat zijn partij ondanks het verlies van 2 zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in Amstelveen is gebleven. Dat meldt hij in zijn persoonlijke weblog. De VVD kreeg ruim 20 procent van de stemmen en behaalde daarmee acht van de 37 zetels in de gemeenteraad. De partij wordt op de voet gevolgd door D66 die 7 zetels haalde. Raat dankt de inwoners die zijn partij weer het vertrouwen hebben gegeven. ‘We gaan nu weer aan de slag om een goed en stabiel college te vormen,’ aldus de VVD-lijsttrekker.

Raat schrijft in zijn weblog dat het voor hem spannende verkiezingen waar de uitkomst allerminst vast stond. ‘Ook gaf het campagnevoeren met alle ellende in de Oekraïne een dubbel gevoel. Dat we niet meer zetels zouden winnen was vooraf wel duidelijk. Bovendien zaten collega partijen in een goede flow, zowel landelijk als lokaal,’ verklaart hij het zetelverlies voor de VVD. Hij feliciteert de partijen die zetels gewonnen hebben. 

NIEUWE PARTIJEN Daar horen ook de drie partijen bij die nu als nieuwelingen in de gemeenteraad komen: Goed voor Amstelveen, 50Plus en BVNL. ‘Inmiddels zijn er 12 partijen in de gemeenteraad waarvan vier partijen met 1 zetel en drie met 2 zetels. Daar kun je alles van vinden, maar dit is de uitkomst van de verkiezingen. Ik ga mijn best doen om met alle partijen en raadsleden er weer wat moois van te maken voor Amstelveen,’ aldus Herbert Raat in zijn weblog. 

NIEUWE VVD-FRACTIE BIJEEN De nieuwe fractie van de VVD kwam afgelopen weekeinde bijeen om werkafspraken te maken voor de komende periode.  Herbert Raat werd tijdens deze eerste vergadering unaniem benoemd tot fractievoorzitter. Nu de VVD de grootste partij van de gemeente is gebleven, neemt Herbert Raat in die rol het voortouw in de coalitie-onderhandelingen.

Claudio Mancinelli, voorzitter van de lokale VVD-partijafdeling, laat in reactie op de verkiezingsuitslag weten dat hij ondanks het zetelverlies dankbaar en trots is dat zoveel stemgerechtigden het vakje rood hebben gekleurd bij een van de VVD-kandidaten “We zijn ervan overtuigd dat de VVD ook nu weer een kwalitatief zeer sterke en gevarieerde fractie heeft, die bestaat uit een ideale mix van ervaring en nieuw elan. We zijn er ook de komende vier jaar Voor Amstelveen,” aldus Mancinelli.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie