Keuze genoeg. Nu de keuze nog maken
Keuze genoeg. Nu de keuze nog maken Joop Touw / BDU

Stelling 5: Waarom precies stemmen op deze politieke partij?

15 maart 2022 om 16:00 Politiek

AMSTELVEEN In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart heeft het Amstelveens Nieuwsblad de deelnemende partijen een vijftal stellingen voorgelegd. Zij kunnen daarop reageren met EENS / ONEENS of NEUTRAAL en een korte argumentatie. In aanloop naar de verkiezingen zijn ze allemaal na te lezen op deze site. Vandaag de laatste stelling: 

Wat is de belangrijkste reden om op deze partij te stemmen?
De politieke partijen geven het zelf aan.

VVD
De VVD zorgt ervoor dat Amstelveen een plaats is en blijft waar je graag wil wonen en werken. Waar je je kinderen wil laten opgroeien en waar je oud wil worden. Wij zorgen voor veilige straten, voor goede sport, onderwijs en cultuur voorzieningen. Wij zorgen voor een degelijk financieel beleid zodat de rekening niet doorgeschoven wordt naar onze kinderen. Kortom de VVD Amstelveen is er voor u.

D66
D66 kiest voor vooruitgang. Wij pakken grote opgaven waar we voor staan en komen met ambitieuze en realistische plannen. D66 zet alles op alles om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken. Op een rechtvaardige manier, zodat alle Amstelveners daar aan mee kunnen doen. D66 pakt de woningcrisis aan en zet de stad niet op slot. We bouwen duurzame betaalbare woningen en we beschermen het groen. Bij nieuwbouw geven we prioriteit aan starters en doorstromers. D66 investeert in onze jeugd en in de toekomst. In het beste onderwijs met veel aandacht voor taal, kinderopvang, sport, kunst en muziek.

GROENLINKS
De belangrijkste reden op om GroenLinks te stemmen is dat GroenLinks zich inzet voor een toekomst die eerlijker, groener en progressiever is. GroenLinks wil dat er meer woningen komen, bereikbaar voor al die Amstelveners die er nu niet tussen komen. GroenLinks wil dat Amstelveen zijn steentje bijdraagt aan het bestrijden van het klimaatprobleem, bijvoorbeeld met subsidies om je huis energiezuinig te maken. GroenLinks wil betere jeugdzorg. En een gemeente die omkijkt naar mensen met een smalle beurs, met regelarme bijstand, basisbanen, en meer voorzieningen in de Amstelveenpas.

BBA
Stemmen op Burgerbelangen Amstelveen is een stem geven aan de oudste, onafhankelijke, lokale partij die Amstelveen rijk is. Waar Amstelveense belangen van Amstelveense inwoners en ondernemers als sinds onze oprichting in 1993 centraal staan. Waar we ervoor zorgen dat u gehoord en gezien wordt en dat uw inbreng serieus wordt genomen. Waar we kiezen voor samenwerking, voor verbinding, voor insluiten en niet voor uitsluiten. Waar uw stem een stem is waarmee u ons uw vertrouwen geeft. Uw vertrouwen om waar te maken wat ons verkiezingsprogramma u belooft: “Alleen samen maken we Amstelveen nog mooier”.

PVDA
De afgelopen vier jaar hebben we ons in de coalitie laten gelden voor een socialer beleid. We hebben ons onder andere sterk gemaakt voor sociale huurwoningen, ruimhartige schuldhulpverlening en meer steun voor mantelzorgers. We willen verder bouwen aan een stad waar mensen zeker zijn van de essentiële levensbehoeften (wonen, veiligheid, bestaanszekerheid, waardering). Een stad waar inwoners gelijke kansen en mogelijkheden krijgen om zich vrij te ontwikkelen en om, met oog voor elkaar, het leven te leiden dat zij graag willen.

SP
In Amstelveen zijn 3.000 miljonairs en tegelijkertijd een voedselbank. Die ongelijkheid moet bestreden worden. Dat doet de SP. De SP kiest voor vertrouwen in mensen. De SP komt op voor sociale huur, werken voor een fatsoenlijk loon, toegankelijke zorg, investeren in de wijken i.p.v. het Stadshart,met oog voor het klimaat en een gemeente die de inwoners en ondernemers steunt i.p.v. met wantrouwen tegemoet treedt. De SP doet dat niet alleen in de raad, maar ook op de straat en met een hulpdienst. Kies voor vertrouwen, strijd mee met de SP!

CDA
Nu de samenleving weer opengaat moet er in Amstelveen meer aandacht komen voor de sociale samenhang. Dit betekent voor ons dat we aandacht hebben voor gezinnen, relaties en de betrokkenheid van mensen op elkaar. Het gemeentebestuur moet daarbij een grote mate van betrouwbaarheid laten zien, zowel in het betrekken van inwoners bij nieuwe plannen als bij het uitvoeren van haar taken.

AVA
AVA heeft zich de afgelopen jaren bewezen als dé lokale partij van Amstelveen. Met ons belangrijkste speerpunt; Amstelveners voorrang op de woningmarkt en ons motto; HOREN, ZIEN EN DOEN, maken wij het verschil. HOREN; luisteren naar inwoners en ondernemers, waar is ondersteuning nodig en hoe deze te bieden. ZIEN; in de wijken op bezoek bij ouderen en jongeren om te kijken wat daar speelt op het gebied van veiligheid, vertier en sociale controle. DOEN; door mondelinge & schriftelijke vragen en indienen van amendementen en moties in de raad, bijvoorbeeld voor Tiny Houses voor starters.

CHRISTENUNIE
Amstelveen vormt pas een echte samenleving als mensen elkaar zien en helpen, verbinding zoeken en over verschillen praten. Dat is het principe waarop onze democratische rechtstaat is gebouwd. We kunnen alleen vredig samenleven als we – ondanks alle verschillen – onze basiswaarden op handen én in onze harten dragen. Ons doel voor de komende 4 jaar is verbinden. Maar daar hebben wij U voor nodig.

50PLUS
Over het landelijke beleid kunnen we nu niet stemmen. We hebben echter kunnen zien dat het beleid van het kabinet vaak grote gevolgen heeft voor de gemeenten. Vervolgens heeft de gemeenteraad wel degelijk ruimte voor een eigen invulling! Deze worden nu te eenzijdig en vooral vanuit de politieke achtergrond ingegeven. Helaas hebben wij ervaren dat er slecht naar ons wordt geluisterd en onvoldoende rekening wordt gehouden met wat er onder de bewoners leeft. Als we niet willen dat er alleen maar óver ons wordt beslist, en iets willen veranderen, moeten we wel samen in beweging komen! Elke stap telt.

BVNL
BVNL, Belang van Nederland, is de enige klassiek-liberale partij in Nederland. Lijstduwer Hans van Tellingen is landelijk bestuurslid samen met onder andere kamerlid Wybren van Haga. Waarom wij met deze club zijn gestart? Dat is een logische keuze, want de partijen die zich liberaal noemen zijn dat in werkelijkheid niet. Sterker nog, deze hebben zich, met name de afgelopen twee jaar, ontwikkeld tot anti-liberale partijen. Elke rechtgeaarde liberaal zou op ons moeten stemmen. Vrijheid is hét centrale thema bij onze standpunten. Vrijheid van handelen. Vrijheid van ondernemerschap. Vrijheid van meningsuiting.

GOED VOOR AMSTELVEEN
Goed voor Amstelveen (hiervoor Lijst Höcker) heeft veel direct contact met inwoners, instellingen en organisaties. De visie van de partij heeft als fundament de 17 duurzame doelen van de Verenigde Naties zoals zorg en welzijn, onderwijs, armoedebestrijding, gezondheid, kunst en cultuur, infrastructuur, wonen, natuur en milieu, participatie en diversiteit, dierenwelzijn, partnerschappen en samenwerking, bestaansrecht en meer. Goed voor Amstelveen wil dat inwoners zich gehoord en begrepen voelen, daarom is inspraak en meedenken van inwoners voor ons een groot goed.

Hieronder zijn de vorige stellingen terug te lezen.

Stelling 1: ‘Amstelveen moet verder kunnen groeien dan 110.000 inwoners, bv. richting 125.000’ 

Stelling 2: ‘Eigen inwoners moeten voorrang krijgen op de woningmarkt. Amstelveners die een woning willen huren of kopen krijgen voorrang bij toewijzing of in geval van koop, bij het bieden’  

Stelling 3: ‘Een coffeeshop moet mogelijk zijn in Amstelveen. Wietverkoop kan zo gereguleerd worden’.

Stelling 4: ‘Niet harder dan 30 km/uur in de bebouwde kom’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie