Ruud Kootker, Peter Bot en Pieter Monkelbaan.
Ruud Kootker, Peter Bot en Pieter Monkelbaan. Aangeleverd

Burgerbelangen Amstelveen: ‘Stop campagne voeren met geld gemeente’

7 maart 2022 om 13:05 Politiek

AMSTELVEEN Na Roel Smit van RTVA en Frits Suer, columnist van Burgerbelangen Amstelveen, mengt nu ook BBA-lijsttrekker Ruud Kootker zich in de discussie over de profilering van de wethouders, tevens lijsttrekkers, op de gemeentelijke informatiepagina’s in het Amstelveens Nieuwsblad. BBA stoort zich er aan dat er gemeenschapsgeld wordt gebruikt waarmee de wethouders prominent in beeld worden gebracht. VVD-fractievoorzitter Kees Noomen wijst er in een reactie op dat BBA- en ChristenUnie-wethouders in het verleden van dezelfde gemeentelijke communicatiemiddelen gebruik hebben gemaakt.

Burgerbelangen Amstelveen is een lokale partij, die zonder subsidie vanuit de overheid werkt en alles uit eigen zak betaalt. Kootker: “Iedere euro die wij besteden aan onze verkiezingscampagne is voor het overgrote deel bij elkaar gespaard door de raadsleden zelf! Dat maakt het des te wranger dat de (landelijke) coalitiepartijen, die wel subsidie krijgen van de Rijksoverheid, op deze manier in onze ogen misbruik maken van de ondersteuning van de gemeentelijke communicatieafdelingen en budgetten.”

BBA wil dat hier een einde aan komt en dat er na de verkiezingen afspraken worden gemaakt over de inzet en inhoud van gemeentelijke informatiepagina’s. “Het kan niet zo zijn dat persoonlijke profilering meer aandacht krijgt dan actuele, noodzakelijke en gerichte informatie voor onze inwoners. Als hier met partijen geen afspraak over te maken valt, dan is het tijd dat de burgemeester, die per slot van rekening voorzitter is van het college van Burgemeester en Wethouders, grenzen gaat stellen“, aldus de BBA-fractievoorzitter en -lijsttrekker.

VVD-fractievoorzitter Kees Noomen wijst de kritiek van de hand. ‘Coalitiepartijen krijgen verwijten om hun oren van onder andere BBA en CU om communicatie die niet anders was dan hun BBA- en CU-wethouders in het verleden ook verstuurden. BBA maakte het in 2018 nog wel het bontst als partij die met partijflyers in de hand gratis gemeentelijk compost ging uitdelen op de zaterdag voor de verkiezingen.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie