Afbeelding
Pixabay

GroenLinks gaat plasticvissen op de Poel

24 februari 2022 om 11:33 Politiek

AMSTELVEEN Een team van GroenLinks gaat zaterdag 26 februari met twee boten De Poel op om daar plastic uit het water te vissen. Dat plastic wordt gesorteerd en de bruikbare delen worden gerecycled.

Beide boten worden ter beschikking gesteld door stichting De Uiterton. Een van de boten is door Amstelveense kinderen gebouwd tijdens een zomerkamp in ‘De Uiterton’. De boten zijn kopieën van historische bootjes. De plasticvissers van GroenLinks krijgen een kopie van een Noord-Hollandse tuindersschuit te leen.

De flessen en doppen die GroenLinks zaterdag opvist, gaan naar een recyclebedrijf in Amsterdam, dat er grondstoffen van maakt voor meubels. GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer kijkt enthousiast uit naar de actie. “Een mooiere besteding van je vrije zaterdag bestaat niet. We maken De Poel schoon, we zorgen voor hergebruik van plastic, en we laten zien dat De Uiterton prachtig werk doet.”

Wie GroenLinks in actie wil zien is zaterdag 26 februari om 13.00 uur welkom op de surfsteiger ten westen van Poel’s Up Stadsstrand (achter het raadhuis).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie