De studentenwoningen die volgens de plannen in Kronenburg-Uilenstede moeten verrijzen
De studentenwoningen die volgens de plannen in Kronenburg-Uilenstede moeten verrijzen Gemeente Amstelveen

Vragen AvA over tijdig informeren A’veense studenten over woningen Kronenburg

14 februari 2022 om 11:11 Politiek

AMSTELVEEN Fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen (AvA) gaat tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen of Amstelveense studenten tijdig zijn geïnformeerd over de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de eerste vierhonderd geplande studentenwoningen in Kronenburg-Uilenstede. De partij wijst erop dat de gemeenteraad hier om heeft gevraagd door op 7 juni de door AvA geïnitieerde motie ‘Jongeren in Kronenburg’ aan te nemen.

De partij stelt de kwestie aan de orde naar aanleiding van een publicatie in de Telegraaf. ‘Daarin wordt tot onze verbazing gemeld dat de eerste 400 geplande woningen binnen twee weken maar liefst drie keer overtekend zijn. Wij hebben niet kunnen constateren dat Amstelveense studenten ingeschreven zijn of tijdig geïnformeerd zijn over de mogelijkheid van inschrijving,’ aldus AvA.

OOK VOOR MBO- EN HBO-STUDENTEN Volgens de partij kan uitvoering van de motie voor een deel bijdragen aan het tekort aan passende woningen  voor startende studerende jongeren in Amstelveen. Het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Uilenstede-Kronenburg gaan uit van de realisatie van 2.500 studentenwoningen in de sociale sfeer. Uit de stukken van het bestemmingsplan blijkt dat niet alleen studenten die universitair onderwijs volgen, maar ook die een MBO- of HBO-opleiding volgen, de mogelijkheid hebben om zich voor deze studentenwoningen in te schrijven.

Om te voorkomen dat inschrijving vol zou lopen met universitaire studenten, vroegen AVA, D66 en de VVD middels genoemde motie het college zich in te spannen inschrijving onder de aandacht te brengen bij studerende Amstelveense jongeren. Ook werd het college opgeroepen om tijdig, voordat de studentenwoningen gerealiseerd zijn, daarover specifieke informatie aan jongeren te verstrekken. AvA wil nu weten of dat ook is gebeurd en zo ‘nee’ waarom niet. AvA wil dan ook weten wat het college gaat doen om de motie alsnog uit te voeren en binnen welk tijdsbestek dat gaat gebeuren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie